Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Apple Music får Lossless Audio

Apple Music kommer nu med Spatial Audio med Dolby Atmos og leverer Lossless Audio i det fulde katalog. Den nye lydkvalitet lander hos Apple Music’s abonnenter i juni uden yderligere omkostninger.

Skrevet af / 17/05/2021 - 17:20
Apple Music får Lossless Audio

Tidligere på dagen kunne vi berette, at rygtemøllen malede kraftige og troværdige rygter om en snarlig opgradering af streaming-tjenesten Apple Music med lyd i lossless- og hi-res lossless-kvalitet. Og blot få timer senere bekræftede Apple den gode nyhed med en officiel pressemeddelelse.

Flerdimensionel lyd

Ikke alene introducerer Apple nu officielt Lossless Audio. Musik-streamingtjenesten vil fremover også understøtte såkaldt Spatial Audio med Dolby Atmos.

Spatial Audio giver kunstnere mulighed for at skabe fordybende lydoplevelser for deres fans med ægte flerdimensionel lyd og klarhed, skriver Apple og fortsætter:

Dolby Atmos er en revolutionerende lydoplevelse, der gør det muligt for kunstnere at mixe musik, så lyden kommer fra hele vejen rundt og ovenfra lytteren. Som standard afspiller Apple Music automatisk Dolby Atmos-spor på alle AirPods- og Beats-hovedtelefoner med en H1- eller W1-chip samt de indbyggede højttalere i de nyeste versioner af iPhone, iPad og Mac. Apple Music tilføjer konstant nye Dolby Atmos-spor og kuraterer et specielt sæt Dolby Atmos-spillelister for at hjælpe lyttere med at finde den musik, de elsker. Derudover vil album, der er tilgængelige i Dolby Atmos, have et badge på detaljesiden.

Lossless Audio og Spatial Audio kommer til Apple Music i juni måned. (Foto: Apple)

Lossless Audio

Og som allerede nævnt kommer Apple Music nu med understøttelse af Lossless Audio. Og det gælder alle 75 millioner sange i kataloget!

Formatet er ALAC (Apple Lossless Audio Codec), og under indstillingerne i Musik-app’en kan brugerne fremover vælge forskellige opløsninger til forskellige forbindelser såsom mobil, Wi-Fi eller til download. Apple Musics Lossless-niveau starter ved CD-kvalitet, som er 16 bit ved 44,1 kHz og går op til 24 bit ved 48 kHz, der dog kun kan afspilles på Apples egne enheder.

Til de ægte audiofile tilbyder Apple Music også Hi-Resolution Lossless helt op til 24 bit ved 192 kHz.

Pris og tilgængelighed

Spatial Audio og Lossless Audio bliver en del af Apple Music fra begyndelsen af juni. Kun Hi-Resolution Lossless kræver ekstra abonnement, de andre forbedringer bliver en del af alle eksisterende abonnementer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

MQA er ikke død - købes af Lenbrook

Denon laver en pladespiller igen

Nye tonearme til pladespillere

Kan du se, hvad der er nyt?

Slank og prisbillig forstærker fra Marantz

Billig pladespiller med indbygget højttaler

Lyd & Billede
Scroll to Top