TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Apple Music får Lossless Audio

Apple Music kommer nu med Spatial Audio med Dolby Atmos og leverer Lossless Audio i det fulde katalog. Den nye lydkvalitet lander hos Apple Music’s abonnenter i juni uden yderligere omkostninger.

forfatter
Publiceret 17/05/2021 - 17:20

Tidligere på dagen kunne vi berette, at rygtemøllen malede kraftige og troværdige rygter om en snarlig opgradering af streaming-tjenesten Apple Music med lyd i lossless- og hi-res lossless-kvalitet. Og blot få timer senere bekræftede Apple den gode nyhed med en officiel pressemeddelelse.

Flerdimensionel lyd

Ikke alene introducerer Apple nu officielt Lossless Audio. Musik-streamingtjenesten vil fremover også understøtte såkaldt Spatial Audio med Dolby Atmos.

Spatial Audio giver kunstnere mulighed for at skabe fordybende lydoplevelser for deres fans med ægte flerdimensionel lyd og klarhed, skriver Apple og fortsætter:

Dolby Atmos er en revolutionerende lydoplevelse, der gør det muligt for kunstnere at mixe musik, så lyden kommer fra hele vejen rundt og ovenfra lytteren. Som standard afspiller Apple Music automatisk Dolby Atmos-spor på alle AirPods- og Beats-hovedtelefoner med en H1- eller W1-chip samt de indbyggede højttalere i de nyeste versioner af iPhone, iPad og Mac. Apple Music tilføjer konstant nye Dolby Atmos-spor og kuraterer et specielt sæt Dolby Atmos-spillelister for at hjælpe lyttere med at finde den musik, de elsker. Derudover vil album, der er tilgængelige i Dolby Atmos, have et badge på detaljesiden.

Lossless Audio og Spatial Audio kommer til Apple Music i juni måned. (Foto: Apple)

Lossless Audio

Og som allerede nævnt kommer Apple Music nu med understøttelse af Lossless Audio. Og det gælder alle 75 millioner sange i kataloget!

Formatet er ALAC (Apple Lossless Audio Codec), og under indstillingerne i Musik-app’en kan brugerne fremover vælge forskellige opløsninger til forskellige forbindelser såsom mobil, Wi-Fi eller til download. Apple Musics Lossless-niveau starter ved CD-kvalitet, som er 16 bit ved 44,1 kHz og går op til 24 bit ved 48 kHz, der dog kun kan afspilles på Apples egne enheder.

Til de ægte audiofile tilbyder Apple Music også Hi-Resolution Lossless helt op til 24 bit ved 192 kHz.

Pris og tilgængelighed

Spatial Audio og Lossless Audio bliver en del af Apple Music fra begyndelsen af juni. Kun Hi-Resolution Lossless kræver ekstra abonnement, de andre forbedringer bliver en del af alle eksisterende abonnementer.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend