Nyhed

Apple Music får Hi-Res Lossless

Opgradering af Apple Music lige om hjørnet.
Apple Music
forfatter

For blot få dage siden kunne vi afsløre, at Apple formentlig allerede i denne uge vil lancere AirPods 3, den tredje udgave af firmaets trådløse hørepropper.

I samme ombæring skrev vi, at Apple også er på vej med en high-fidelity-version af firmaets musik-streaming-tjeneste Apple Music. Mere konkret vidste vi ikke på daværende tidspunkt, men nu hvor det officielle lanceringstidspunkt for opgraderingen åbenbart nærmer sig – Apple har nemlig selv offentliggjort en teaser, man kan se i Musik-app’en – er nettet også ved at flyde over med rygter.

(Foto: Peter Gotschalk)

Således kan The Verge fortælle, at kode, som er blevet fundet både i Android- og webversionen af Apple Music, refererer til “Lossless” og “Hi Res Lossless”. Desuden afslører kode i Android-app’en, at lossless-versionen af Apple Music vil tilbyde 24 bit/48 Hz musik-streaming, mens hi-res lossless vil streame med 24 bit/192 kHz.

 

Større mængder data

De to opgraderede udgaver af Apple Music kommer til at kræve mere plads. I øjeblikket bruger tjenesten 6 MB data til at streame en sang på tre minutters længde. Med lossless vil forbruget stige til 36 MB, mens hi-res lossless kræver hele 145 MB data for at streame én sang.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.