Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

SteelSeries første mikrofon er skræddersyet til gamerne

Ny dedikeret gaming-mikrofon vil fjerne besværet fra livestreaming, og gøre det nemmere at fokusere på at skabe kvalitetsindhold.

Skrevet af / 03/10/2023 - 16:00
SteelSeries første mikrofon er skræddersyet til gamerne

Danske SteelSeries udvider deres kartotek af gaming-tilbehør med en spritny serie af mikrofoner, skræddersyet til gameren, som også kan lide at streame live. De to mikrofoner i serien hedder Alias og Alias Pro. Begge har en opløsning på 24bit/48kHz og forbindes med USB-C.

De nye gaming-mikrofoner er skabt til at samarbejde med SteelSeries nye (og gratis) Sonar For Streamers software, der har til formål at gøre det nemt at livestreame spil på eksempelvis Twitch eller YouTube. Især for dem, som ikke er eksperter i lydproduktion.

Til sammen er Alias og Sonar For Streamers et forsøg på at give hobbystreamere professionel lydkvalitet og en mere overskuelig brugeroplevelse.

Hardwaren indeni er stort set identisk for Alias og Alias Pro. De adskiller sig ved, at Alias Pro også byder på et eksternt kontrolpanel, som ud over programmerbare knapper også lader dig forbinde to computere til den. Praktisk, hvis du gerne vil dedikere hele din gaming-computer til spillet og have alt streaming kørende på en anden, men stadig kunne styre lyden ét sted fra.

AliasMic1 AliasMic2 AliasMic3 AliasMic4 AliasMic5 AliasMic6
<
>
Foto: Lasse Torp Hansen

Ikke bare en podcastmikrofon

Ifølge SteelSeries opfylder de nye Alias-mikrofoner nogle unikke kvalitetsbehov hos streamere, som ikke bliver mødt af andre mikrofoner.

Mange mikrofoner markedsført til streamere kommer fra podcasting-verdenen. For at kunne optage mange stemmer i mange retninger, har de flere små kondensatorkapsler indeni. Spilstreaming er næsten altid en enkelt person, som taler fra samme position. Det tillader os bruge én stor kapsel i Alias, tre gange så stor som dem, man finder i en podcastmikrofon. Det giver langt bedre lydkvalitet, og en langt mere fyldig, broadcast-agtig lyd,” fortæller Brian Fallon, Head of Category Management hos SteelSeries.

Alias-mikrofonerne arbejder sammen med det nye Sonar for Streamers software, som gik i luften i starten af september. Her har du mulighed for at ændre på, hvad du selv hører, og hvad dit publikum hører, når du streamer live. Der kan eksempelvis være baggrundsmusik og en tydelig stemme til seerne, mens selve spilleren har krystalklart lyd fra spillet, så fodtrin høres tydeligt. Softwaren indeholder også EQ til både din stemme og hovedtelefoner samt AI noice cancelling, som forhindrer baggrundsstøj i at blive opfanget af mikrofonen.

Sonar for Streamers er gratis og virker også med andre mikrofoner. Det er udviklet til Windows, så de nok relativt få Mac-gamere må kigge andetsteds.

SonarSoftware1 SonarSoftware2
<
>
Foto: SteelSeries

Pris og tilgængelighed

Alias og Alias Pro er på gaden den 3. oktober til en pris på henholdsvis 1.499 og 2.649 kroner. SteelSeries lancerer i samme forbindelse også en mikrofonarm med standard monteringsmuligheder. De nordiske priser er ikke offentliggjorte endnu, men den ventes at være tæt på 99 Euro.

Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse er udgivet i bl.a. Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler og Filmmagasinet Ekko. Lasse viste sig desværre at være en ret tarvelig akademiker, men til gengæld vældig god til at videreformulere de universelle sandheder, som holder ham vågen om natten: Såsom det faktum, at elbiler tit deler designfilosofi med gamerudstyr, og at Erna i krig har samme plot som Find Nemo. Hans primære besættelser er biler, kaffe, tech, design, og film.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Scroll to Top