Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony Inzone Buds: Helt trådløse hørepropper til gaming

Sony hævder at sætte en ny standard for gaming-oplevelsen med de trådløse hørepropper Inzone Buds. Derudover lanceres gaming-headsettet Inzone H5.

Skrevet af / 10/10/2023 - 18:00
Sony Inzone Buds: Helt trådløse hørepropper til gaming

Sony har besluttet at satse benhårdt på gaming efter at have lanceret Inzone-brandet i 2021. Blandt andet ved nu at sponsorere et af verdens bedste e-sportshold, Fnatic. Og de nye hørepropper Inzone Buds er udviklet i samarbejde med Fnatic for at skabe de allerbedste hørepropper til gaming.

Og Sony understreger, at hørepropperne er til gaming på PC, men de virker også med PlayStation-konsoller. Hvis du er på udkig efter hørepropper til musik, er siger Sony meget tydeligt, at du bør købe WF-1000XM5 i stedet. Det skyldes dels, at Inzone Buds ikke slutter så tæt i øret, fordi komfort over længere tid er vigtigt, når man gamer. Men også at Inzone Buds kun understøtter Bluetooth med LE Audio-codec’en, hvilket betyder udvalgte Android-telefoner – og overhovedet ikke iPhone.

Sony Inzone Buds GeirNordby Photo Paola Rashid
Sidder godt i ørerne. Foto: Lyd & Billede

Propper versus kopper

Tanken bag hørepropper er, at hovedtelefoner bliver for klamme og strammer under længere gaming-sessions. Og at det må være muligt at gøre dette bedre.

Ved et event i Berlin forklarede teknisk marketingchef Mike Somerset:

Tidligere var det nok ikke muligt at lave hørepropper gode nok til gaming. Men efter at have finpudset vores WF-1000X-serie, frem til vores nyeste M5-model, har vi nu teknologien til at lave et par rigtig gode gaming-hørepropper.”

Kort forsinkelse

Hvor andre trådløse hørepropper har alt for lang forsinkelse til at fungere godt til gaming, måler Inzone Buds mindre end 30 ms, hvis du bruger dem med den medfølgende USB-C-dongle. Hvilket får lyden til at føles, som om den kommer på samme tid som handlingen på skærmen. Og det er naturligvis vigtigt for en god oplevelse.

For god ordens skyld: Donglen fungerer med mobiltelefoner. Så selv om din mobil ikke understøtter LE Audio-codec’en via Bluetooth, vil den fungere med donglen. Og det med den imponerende lave forsinkelse på 30 ms.

Taku Taguchi Sony
Taku Taguchi, General Manager i Sony, åbner ballet. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lang levetid

Inzone Buds hævdes at have den længste batteritid i branchen: Hele 12 timer uafbrudt, med 24 timer ekstra fra opladningsetuiet. Dette takket være en ny L1-processor med meget lavt strømforbrug. Når hørepropperne bruges sammen med en mobiltelefon, kan du bruge LE Audio-codec’en og dermed få op til 24 timers batterilevetid fra hørepropperne alene.

Læs også Du kommer til at hade en og elske den anden! To håndholdte konsoller burde kunne meget af det samme. Men Steam Deck og Nintendo Switch OLED er så forskellige, at du med sikkerhed vil hade én af dem.

360 Spatial Sound

For at give den mest fordybende spiloplevelse muligt har Inzone Buds indbygget 360 Spatial Sound for Gaming. Det vil sige rumlig lyd, som Sony har udviklet på baggrund af sit arbejde med 360 Reality Audio-teknologien, hvor man kan placere objekter i et tredimensionelt rum, selv med nogle enkelte drivere. 360 Spatial Sound for Gaming, som den nye teknologi hedder, tilpasser denne teknologi til gaming. På den måde kan man høre specifikke objekter præcist placeret i lydbilledet og dermed både leve sig bedre ind i spillet og få en konkurrencemæssig fordel i spillet. Man kan blandt andet høre retningen på modstanderne og afstanden til dem mere præcist.

Rumlig lyd fra Sony hævdes også at være tilpasset brugerens specifikke ører og ikke baseret på et gennemsnitligt par ører. Som ingen jo har. Det gøres ved at tage et billede af ørerne via Sonys Headphone-app, men propperne måler også resonanserne, der hvor de sidder i øregangen, og beregner lyden ud fra det.

Inzone Buds bruger en såkaldt Dynamic Driver X, en egenudviklet driver (højttalerenhed), der skal have lavere forvrængning end almindelige drivere, så man hører “alle lyddetaljerne i spillet”.

Aktiv støjreduktion

Hørepropperne har (selvfølgelig) aktiv støjreduktion, som fjerner baggrundsstøj under spillet. Støjreduktion leveres også af den indbyggede mikrofon, du taler igennem, som bruger kunstig intelligens til at analysere dine omgivelser – således at de rigtige lyde dæmpes så meget som muligt, mens brugerens stemme forbliver så intakt som muligt.

Hørepropperne er designet til at minimere kontakten med øret, hvilket giver ekstra komfort under brug.

Sony Inzone Chronical Fnatics
Spilleren “Chronical” fra Fnatics Valorant-hold fortæller, hvorfor Inzone Buds er gode til gaming. Foto: Geir Gråbein Nordby

Hvad synes professionelle spillere om hørepropper?

På spørgsmålet om, hvordan “Chronical” fra Fnatic-holdet ser på hørepropper versus hovedtelefoner, svarer han:

“Måden stereolyden kommer igennem hørepropper og hovedtelefoner på er forskellig. Man hører lyden bedre gennem H5, det er indlysende. Men den største forskel for mig er tilslutningen. Du kan ikke jo forbinde hørepropper med et kabel, som du kan med hovedtelefoner. Som e-sportsudøver har jeg brug for god lyd, men også lav latenstid. Jeg har også brug for en bommikrofon af god kvalitet. Det har H5. Så hvis jeg bare vil lytte til musik og spille singleplayer-spil, fungerer hørepropperne glimrende.”

Man må sige, at han slog benene lidt væk under Sonys påstand om, at 360-lyden giver en konkurrencefordel. Da en fra pressen spurgte, om konkurrerende spillere bruger stereo eller surround, svarede han bestemt:

“Stereo. Du hører, hvad du skal, og du bliver ikke forvirret af algoritmer, der forsøger at gætte, hvor tingene skal placeres. Stereolyd er det, du skal bruge på konkurrenceniveau. Det er indlysende.”

Sony Inzone H5
Inzone H5. Foto: Sony

Journalistens lytteindtryk

Undertegnede fik lov til at prøve Inzone Buds på spillet Valorant, og jeg må sige, at lyden var meget klar og tydelig, og hørepropperne sidder utrolig behageligt i ørerne. Sony har helt sikkert fat i noget med disse, selv om jeg ikke fik mulighed for at spille mod andre online og dermed afprøve de indbyggede mikrofoner.

Inzone H5 – headset med 28 timers batteri

Ud over Inzone Buds lancerer Sony også Inzone H5, som er nævnt længere oppe. Et trådløst gaming-headset med hele 28 timers batteritid, som også fungerer med kabel. Også her får du avanceret rumlig lydgengivelse. Headsettet er designet til lange gaming-sessions, og der loves krystalklar kommunikation med AI-baseret støjreduktion. Og tovejsmikrofon, som giver dig mulighed for at vælge, om kommunikationen i spillet skal gå op og omgivelserne ned, eller omvendt.

Inzone H5 har ikke aktiv støjreduktion, så skal du op i H9.

Som en sidebemærkning fås den eksisterende Inzone H9 nu både i sort og hvid.

Læs også Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben Der er endelig ved at være et ordentlig udvalg af OLED-gamingskærme. Vi har testet fem - og dette skal du være opmærksom på.

Sony Inzone Buds og Inzone H5: Pris og tilgængelighed

  • Inzone Buds fås i farverne sort og hvid. Prisen er 1.800 kroner. 
  • Inzone H5-headsettet fås i farverne sort og hvid og koster 1.400 kroner. 
  • Derudover fås den eksisterende Inzone H9, som hidtil kun har været tilgængelig i hvid, nu også i sort. Prisen er 2.500 kroner i begge farver.

Alle kan bestilles nu.

Mere info: sony.dk

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple godkender PC-emulator til iOS

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Scroll to Top