Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

En ny Xbox med buet design, intet diskdrev og planlagt lancering til næste år

Kodenavn "Brooklin" er dukket op i retsdokumenter.

Skrevet af / 19/09/2023 - 13:36
En ny Xbox med buet design, intet diskdrev og planlagt lancering til næste år

Microsoft ser ud til at planlægge opdateringer til både Xbox Series X og Series S i 2024, i hvert fald ifølge retsdokumenter fra Microsoft’s igangværende retssag mod Federal Trade Commission (FTC) vedrørende opkøbet af Activision Blizzard.

Xbox Series X ‘Brooklin’: Et Friskt Pust

En af de mest iøjnefaldende afsløringer er den næste iteration af Xbox Series X, med kodenavnet “Brooklin”. Denne nye version vil have et helt nyt cylindrisk design og skrotter diskdrevet til fordel for mere intern lagerplads, der er fordoblet til 2 TB. Prisen forventes at forblive uændret på 499 dollars, hvilket svarer til omkring 3.500 kroner.

(Foto: Microsoft)

Udover den øgede lagerplads vil Brooklin have en hurtigere trådløs forbindelse, mere lagerplads, en opdateret controller og et mere bæredygtigt design, der vil reducere strømforbruget og energiforbruget i konsollens standby-tilstand.

Brooklin får angiveligt også ny USB-C-port med Power Delivery-support og vil understøtte Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.

En anden spændende nyhed er den nye Xbox-controller med kodenavnet “Sebile”. Denne controller vil have et genopladeligt og udskifteligt batteri, modulære og mere holdbare tommelstikker og knapper, der skulle være mere lydløse. Derudover inkluderer den en accelerometer og mulighed for direkte Cloud-tilslutning.

Læs også Microsofts køb af Activision Blizzard næsten på plads Nu står det klart. Næsten. Den føderale domstol i San Francisco siger nu god for Microsofts køb af Activision Blizzard. Domstolen går dermed imod FTC (Federal Trade Commission), som ville stoppe handelen.

Forventningen er, at Brooklin lanceres i slutningen af oktober 2024, lige i tide til Black Friday og julesalget.

Opdateringer til Xbox Series S

Retsdokumenterne afslører også en kommende opdatering til den billigere og mindre kraftfulde Series S, med kodenavnet ‘Ellewood’. Selvom designet forbliver det samme, vil denne opdatering inkludere 1 TB lagerplads, opdaterede Wi-Fi- og Bluetooth-standarder samt den nye Sebile-controller. Prisen forbliver uændret.

Læs også Microsoft har - snart - købt Blizzard Med overtagelsen af Activision Blizzard bliver Microsoft verdens tredjestørste spilproducent.

Den forventede lancering for Ellewood er i slutningen af september 2024.

Det er ikke kun hardwarelækager, Microsoft og Xbox har oplevet i dag. En række planlagte projekter fra Zenimax antyder, at remasterede udgaver af The Elder Scrolls 4: Oblivion og Fallout 3 er under udvikling sammen med nye Doom- og Dishonored-spil. Xbox-fans har således meget at se frem til i de kommende år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Scroll to Top