Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony FE 50mm F1.4 GM

Sonys 50 mm-objektiv er også udmærket til videooptagelser.

Skrevet af / 23/02/2023 - 07:43
Sony FE 50mm F1.4 GM

Kompakte dimensioner, lav vægt og overkommelige priser er blot tre grunde til, at man har brug for et 50 mm-objektiv. Den praktiske billedvinkel, et 50 mm-objektiv har, giver fotografen meget at gå efter, fordi der næsten ikke er nogen perspektivforskydning i en 50’er. Det er hverken for smalt eller for kort, og det egner sig til næsten alt.

Sony FE 50 mm F1.4 GM er et frisk eksempel på det. Det nye 50 mm-objektiv er ikke helt så kompakt og billigt som de mindste af slagsen, men det er betydeligt mere handy end Sonys FE 50 mm f1.2, som vi har testet.

2. ILCE-7RM5_SEL50F14GM_right-Mid 1. SEL50F14GM_A-Large
<
>

Det nye FE 50 mm F1.4 GM hører til Sonys G Master-serie, en mere kostbar konstruktion med to XA-linseelementer (extreme aspherical), som korrigerer linjefortegning og kromatisk aberration. Det har også et ED-element (extra-low dispersion), der yderligere reducerer kromatiske aberrationer og farveblødning. Linseelementerne er også udstyret med Sony Nano AR Coating II, en belægning der reducerer refleksioner, og frontelementet har en fluorbelægning, der holder støv og vand ude.

Foto: Oliver Wallner

Objektivet har også Sonys støjsvage lineære XD autofokusmotorer, og autofokus skal holde kunne holde trit med videooptagelser på op til 120 fps.

50’eren har en nærgrænse på 41 cm, og blændering fra f1,4 til f16. Det har også en lås til blænderingen, focus hold-knap, og manuel fokus. Filterdiameteren er 67 mm, og det vejrbestandige objektiv måler 80,6 mm i diameter, det er 96 mm langt og vejer 516 gram.

Prisen er opgivet til 13.490 kroner.

Læs også:

Sony FE 50 mm F1.2 GM

Sonys nye 50 mm er en optisk bedrift.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top