Se 40 megapixel-billeder fra Olympus

Vi tester nu Olympus' unikke systemkamera med 40 megapixel billedfiler. Her kan du se de første billeder.

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Olympus lancerede for nylig OM-D E-M5 II med en 16 MP billedsensor, der er i stand til at gemme 40 MP-billedfiler.

Kameraet bruger den indbyggede billedstabilisator og en avanceret algoritme til at gemme 40 MP-billeder. Når du vælger 40 MP opløsning, flytter billedsensoren sig otte gange i intervaller på en halv pixel, imens processoren samler informationerne til 40 MP opløsning.

Det giver synligt bedre skarphed, som man kan se fra billederne nedenfor (klik på billederne for at forstørre). Ulempen er, at kameraet skal stå på et stativ, fordi de otte eksponeringer tager et sekund. Olympus siger, at de arbejder på at forbedre behandlingshastigheden, så man kan bruge den samme teknik til at skabe 40 MP-filer – eller større – uden at skulle bruge et stativ.

Skematisk fremstilling af Olympus’ femaksers-billedstabilisator, der viser, hvilke retninger den kompenserer for bevægelser i.

40 MP-billedfil, taget med Olympus’ nye 40-150 mm f2,8 telezoom, og derunder, et udsnit fra samme billede:

De resterende fotos er høj-ISO-billeder fra 400 til 20.000 ISO, og alle er taget med kameraets interne støjreduktion slået fra.

Det følgende billeder er taget med Olympus Live Composite-teknik, hvor kameraet registrerer lys. mens lukkeren er åben, og kameraet kompenserer for forgrund og bakgrunn. Sådan at billedet ikke bliver overeksponeret:

Les videre
Exit mobile version