TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix S 50 mm f1.8 til fuldformat

Klassisk brændvidde til Lumix S-serien.

forfatter
Publiceret 04/06/2021 - 14:05

Den måske mest klassiske brændvidde, 50 mm, er ofte overset, fordi mange foretrækker at have den zoom, som fulgte med kameraet, siddende på hele tiden.

Her går man glip af en nemmere og mere smidig proces, fordi brændvidden er så anvendelig til mange ting, og en 50 behøver heller ikke at være stor, tung eller dyr.

Det er den nye Panasonic Lumix S 50 mm f1.8 da heller ikke, i hvert fald ikke sammenlignet med Lumix S 50mm f1.4.

Den nye 50 er ikke blandt de allermindste, men alligevel kompakt, og med en vægt på bare 300 gram er den perfekt til f.eks. et Lumix S5.

Objektivet har tre asfæriske elementer, med et ED- og et UHR-element (Extra Low Dispersion og Ultra High Refractive), som dæmper kromafejl og skal give bedre skarphed over et større område. En lineær fokusmotor skal sørge for en stille og hurtig fokus, mens ni blændelameller skal give pæne bokeh-effekter.

Nærgrænsen er angivet til 45 cm, så noget makroobjektiv er det ikke, men det er vejrbestandigt og i handelen i løbet af juli. Perfekt rejsekammerat for alle med Panasonic- eller Leica-kameraer, med L-fatning.

Prisen er ca. 4.000 kroner.

Læs også 50-millimeter med superb perfektion Den mest klassiske af alle brændvidder holder sig godt i Panasonics full-frame-udgave.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend