Nyhed

Panasonic Lumix S 50 mm f1.8 til fuldformat

Klassisk brændvidde til Lumix S-serien.
forfatter

Den måske mest klassiske brændvidde, 50 mm, er ofte overset, fordi mange foretrækker at have den zoom, som fulgte med kameraet, siddende på hele tiden.

Her går man glip af en nemmere og mere smidig proces, fordi brændvidden er så anvendelig til mange ting, og en 50 behøver heller ikke at være stor, tung eller dyr.

Det er den nye Panasonic Lumix S 50 mm f1.8 da heller ikke, i hvert fald ikke sammenlignet med Lumix S 50mm f1.4.

Den nye 50 er ikke blandt de allermindste, men alligevel kompakt, og med en vægt på bare 300 gram er den perfekt til f.eks. et Lumix S5.

Objektivet har tre asfæriske elementer, med et ED- og et UHR-element (Extra Low Dispersion og Ultra High Refractive), som dæmper kromafejl og skal give bedre skarphed over et større område. En lineær fokusmotor skal sørge for en stille og hurtig fokus, mens ni blændelameller skal give pæne bokeh-effekter.

Nærgrænsen er angivet til 45 cm, så noget makroobjektiv er det ikke, men det er vejrbestandigt og i handelen i løbet af juli. Perfekt rejsekammerat for alle med Panasonic- eller Leica-kameraer, med L-fatning.

Annonce

Prisen er ca. 4.000 kroner.

Læs også
50-millimeter med superb perfektion Den mest klassiske af alle brændvidder holder sig godt i Panasonics full-frame-udgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs også: