Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Panasonic Lumix G9 II

Lumix G9 er blevet fornyet, og det kan ses.

Skrevet af / 13/09/2023 - 13:05
Panasonic Lumix G9 II

Med konstante opdateringer af Lumix GH-serien, og ingen andre kameraer, havde vi opgivet håbet om en ny udgave af det, der engang var Panasonics bedste kamera. Men tiden for overraskelser er ikke forbi. Lumix G9 bliver til G9 II, og der er så mange nye funktioner, at kameraet også burde skifte navn.

Den mest synlige ændring er et helt nyt kamerahus, som ligner det, vi kender fra Lumix S5 II, som er et full-frame-kamera. Det er G9 II ikke. Det er fortsat et microfourthirds-kamera, men med en ny 25 Mp CMOS-billedchip med dual output gain.

(Foto: Panasonic)

Fordelen ved Dual Gain er, at informationen fra billedchippen sendes i to strømme, en med meget lav forstærkning for at minimere støj i stærkt lys, og en med høj forstærkning for at maksimere detaljerne i mørke områder. De kombineres i processoren, hvilket giver fotografen lidt bedre dynamik uden mere støj.

Kameraet har også 779 fasedetekterende fokuspunkter på billedchippen og op til otte niveauer af billedstabilisering. Det er på niveau med de dyreste full-frame-kameraer.

Du kan også optage serier på op til 10 billeder i sekundet med en mekanisk lukker eller 60 billeder i sekundet med en elektronisk lukker og fuld følgefokus hele vejen igennem.

Du kan også optage håndholdt ved 100 Mp i en særlig still-tilstand med høj opløsning.

(Foto: Panasonic)

Videofunktionerne er blevet væsentligt opdateret fra G9, med op til 5,8K Open Gate-video med 4:2:0 eller C4K 4:2:2 10-bit med V-Log – og ProRes 422 og 422 HQ-optagelse til en ekstern SSD, ligesom på Lumix S5 IIX.

Kameraet har også to SDXC-hukommelsespladser til UHS-II-kort, en 3,86 MP OLED-søger, en drejelig 1,84 MP touchskærm og 390 billeders batterilevetid.

Lumix G9 II er mere end nogensinde rettet mod stillbillede-fotografer, som også har brug for mere professionelle videofunktioner, selvom de mest professionelle fotografer nok vil foretrække Lumix GH6 eller S5 IIX, mens de, der har brug for hastighed og den bedste følgefokus på stillbilleder, bør overveje G9 II.

Kamerahuset er prissat til 14.990 kroner. Et batterigreb kaldet DMW-BG1E er prissat til 2.490 kroner.

Det er også værd at nævne, at Panasonic har opdateret telezoomen 100-400mm og 35-100mm f2.8, som begge er Leica-certificerede og nu hedder Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4.0-6.3 II ASPH og Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm F2.8 Power O.I.S..

De har også fået et let opdateret optisk design, og 100-400m kan bruge Panasonic 1,4 og 2x telekonvertere.

Læs også Panasonic Lumix G9 Her er et af de mest vellykkede kameraer, vi har testet. Det perfekte allround-kamera for viderekomne.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Scroll to Top