TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Mange nyheder for videobrugere

Photoshop til iPad får bedre penselfunktioner.

forfatter
Publiceret 28/05/2020 - 09:08

Som regel er software-opdateringer en kombination af fejlrettelser og lidt nyheder her og der. Men denne gang er Adobe virkelig gået til den, især for dem, der bruger deres video-software.

Der er dog også noget til iPad-brugerne. Photoshop til iPad får bl.a. bedre penselværktøj med forbedret præcision og trykfølsomhed, når man bruger Apple Pencil. iPad-versionen har også fået kurver, som gør det lidt lettere at ændre farver, toner, kontrast, skygger og højlys m.m.

Læs også: De bedste foto-apps på iPad

Curves, eller kurver. Nu også i iPad-versionen. (Foto: Adobe)

En anden app, der også er opdateret, er Adobe Fresco, som blev lanceret i september sidste år. Det er kort og godt et værktøj til illustratorer og andre, der vil lave fresco-lignende illustrationer, hvor kreativiteten er det eneste, der sætter grænser.

Her er der flere nye funktioner, såsom flerfarvet pipetteværktøj, vektorværktøjer, nye penselværktøjer, der kan bruges med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linealværktøj og Adobe Capture-integration med Shapes.

(Foto: Adobe)

Adobes video-apps har som nævnt også fået en overhaling og flere funktioner. Såsom ProRes RAW-understøttelse i Premiere Pro og After Effects, mere strømlinet grafik-arbejdsflow i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer af Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator, understøttelse af Audio Files i Creative Cloud Libraries, mulighed for automatisk at skifte til 4:5-format og Back Camera Switching i Premiere Rush – pyha! – plus mere endnu.

Som du kan læse om her.

Adobe Premiere Pro – Adobes videoredigeringsværktøj for professionelle – er blevet opdateret til version 14.2, som inkluderer grafikacceleration til kodning af video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows-PC’er med Nvidia- eller AMD GPU’er.

Den nye version skal også give hurtigere rendering og eksport af de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend