Search
Generic filters

Mange nyheder for videobrugere

Photoshop til iPad får bedre penselfunktioner.

Som regel er software-opdateringer en kombination af fejlrettelser og lidt nyheder her og der. Men denne gang er Adobe virkelig gået til den, især for dem, der bruger deres video-software.

Der er dog også noget til iPad-brugerne. Photoshop til iPad får bl.a. bedre penselværktøj med forbedret præcision og trykfølsomhed, når man bruger Apple Pencil. iPad-versionen har også fået kurver, som gør det lidt lettere at ændre farver, toner, kontrast, skygger og højlys m.m.

Læs også: De bedste foto-apps på iPad

Curves, eller kurver. Nu også i iPad-versionen. (Foto: Adobe)

En anden app, der også er opdateret, er Adobe Fresco, som blev lanceret i september sidste år. Det er kort og godt et værktøj til illustratorer og andre, der vil lave fresco-lignende illustrationer, hvor kreativiteten er det eneste, der sætter grænser.

Her er der flere nye funktioner, såsom flerfarvet pipetteværktøj, vektorværktøjer, nye penselværktøjer, der kan bruges med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linealværktøj og Adobe Capture-integration med Shapes.

(Foto: Adobe)

Adobes video-apps har som nævnt også fået en overhaling og flere funktioner. Såsom ProRes RAW-understøttelse i Premiere Pro og After Effects, mere strømlinet grafik-arbejdsflow i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer af Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator, understøttelse af Audio Files i Creative Cloud Libraries, mulighed for automatisk at skifte til 4:5-format og Back Camera Switching i Premiere Rush – pyha! – plus mere endnu.

Som du kan læse om her.

Adobe Premiere Pro – Adobes videoredigeringsværktøj for professionelle – er blevet opdateret til version 14.2, som inkluderer grafikacceleration til kodning af video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows-PC’er med Nvidia- eller AMD GPU’er.

Den nye version skal også give hurtigere rendering og eksport af de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.