Mange nyheder for videobrugere

Photoshop til iPad får bedre penselfunktioner.
Annonce
Annonce
forfatter

Som regel er software-opdateringer en kombination af fejlrettelser og lidt nyheder her og der. Men denne gang er Adobe virkelig gået til den, især for dem, der bruger deres video-software.

Der er dog også noget til iPad-brugerne. Photoshop til iPad får bl.a. bedre penselværktøj med forbedret præcision og trykfølsomhed, når man bruger Apple Pencil. iPad-versionen har også fået kurver, som gør det lidt lettere at ændre farver, toner, kontrast, skygger og højlys m.m.

Læs også: De bedste foto-apps på iPad

Curves, eller kurver. Nu også i iPad-versionen. (Foto: Adobe)

En anden app, der også er opdateret, er Adobe Fresco, som blev lanceret i september sidste år. Det er kort og godt et værktøj til illustratorer og andre, der vil lave fresco-lignende illustrationer, hvor kreativiteten er det eneste, der sætter grænser.

Her er der flere nye funktioner, såsom flerfarvet pipetteværktøj, vektorværktøjer, nye penselværktøjer, der kan bruges med Photoshop Mixer-pensler, forbedret linealværktøj og Adobe Capture-integration med Shapes.

(Foto: Adobe)

Adobes video-apps har som nævnt også fået en overhaling og flere funktioner. Såsom ProRes RAW-understøttelse i Premiere Pro og After Effects, mere strømlinet grafik-arbejdsflow i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes og Concentric Shape Repeater i After Effects, forbedringer af Audio Triggers og Timeline-filtre i Character Animator, understøttelse af Audio Files i Creative Cloud Libraries, mulighed for automatisk at skifte til 4:5-format og Back Camera Switching i Premiere Rush – pyha! – plus mere endnu.

Som du kan læse om her.

Adobe Premiere Pro – Adobes videoredigeringsværktøj for professionelle – er blevet opdateret til version 14.2, som inkluderer grafikacceleration til kodning af video i H.264 og H.265 (HEVC) på Windows-PC’er med Nvidia- eller AMD GPU’er.

Den nye version skal også give hurtigere rendering og eksport af de fleste filformater i Premiere Pro og Encoder.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.