TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Leica M10-P Ghost Edition

Leica er dyrt, men der må være en grænse.

Vi elsker Leica. De laver nogle helt fantastiske kameraer, og ja, de er dyre, men de er pengene værd, efter vores mening. F.eks. er der ikke noget som et Leica Q2 eller følelsen af fokusringen på et Leica M.

Sidstnævnte har det med at komme i specialversioner, der hurtigt bliver samleobjekter blandt fans, og det vil det her sikkert også blive.

Leica M10-P Ghost Edition for Hodinkee er faktisk bare en snehvid version af M10-P, som vi testede for ikke så længe siden.

(Foto: Leica)

Kameraet kommer med en Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH og en grå rem, og som man kan se, er det hvidt og gråt (jubel i baggrunden). Der laves kun 250 styk, og prisen er (hrr-hrrm) 125.000 kroner.

Indvendig er det præcis som et M10-P, der vil spare dig for ca. 30.000 kroner, hvis du vælger en sort Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH.

(Foto: Leica)

Men så går du selvfølgelig glip af et Leica, der er associeret med Hodinkee.

Har du ikke hørt om Hodinkee? Så er du nok ikke voldsomt interesseret i mekaniske armbåndsure. Amerikanske Hodinkee blev grundlagt af Benjamin Clymer i 2008 og er gået fra at være et meget lille website for de særligt interesserede til et meget stort website for de særligt interesserede.

Hodinkee er gået fra online-journalistik til bog- og magasinudgivelse med egen online-butik, der sælger ure og tilbehør. Og nu også Leica.

Men vent lidt …

(Foto: Leica)

I det stille har Leica også lanceret en Summilux-M 90 mm f/1.5 ASPH, netop til Leica M-systemet. Det lysstærke portrætobjektiv er som sædvanlig bygget i tysk håndværkskvalitet – og prissat derefter.

100.000 kroner, faktisk, men så regner vi også med, at det er bedst i klassen.

(Foto: Leica)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.