Fujifilm forbedrer sin fuldtræffer

Forgængeren er et af årets bedste kameraer. Nu kommer efterfølgeren X-E2 med flere forbedringer på væsentlige punkter.

Fujifilm siger blandt andet, at autofokus er forbedret i sammenligning med X-E1, som vi testede i marts. De hævder bramfrit, at kameraet har verdens hurtigste autofokus på 0,08 sekunder, opstartstid på et halvt sekund, 0,05 sekunders udløserforsinkelse, og skudtakt på op til 7 billeder/s.

Det er ganske imponerende forbedringer altså, men også billedsensoren er opgraderet. I X-E2 sidder samme type X-Trans II sensor med 16 megapixels, som imponerede os i testen af FujiFilm X100S. Den har ikke noget lavpasfilter, og farvefilteret på fotosensorene er nærmest tilfældigt anbragt, og ikke i det klassiske Bayer-mønster, som er normalt i andre kameraer.

Det giver, som vi fandt ud af i testen af X100S, klasseledende billedkvalitet.

Fuji har flyttet Q-knappen som giver dig hurtig adgang til de vigtigste indstillinger på skærmen, sådan at den er lettere at nå, og de har monteret en bedre og større skærm på 7,6 cm. Den elektroniske søger med 2,36 Mp opløsning er hurtigere med bedre opdatering, og kameraet har fået trådløs Wi-Fi, eksponeringskompensation op til ±3 trin, og Fujis Lens Modulation Optimizer.

Den korrigerer for farvebrydning og diffraktion, og virker på alle optikker man bruger sammen med X-E2. Objektivudvalget til Fujis X-kameraer er for øvrigt ganske tiltalende, og mange af dem har faste brændvidder med god lysstyrke.

X-E2 skal være i butikkene i løbet af november, og koster ca. 8.000 kr., eller ca. 10.000 kr. med den fine 18-55mm f4 zoom, vi testede forgængeren X-E1 sammen med.

Fakta om X-E2 (engelsk):

Les videre
Exit mobile version