Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Endnu bedre lommekamera

Favoritkamera får nyt objektiv og forbedret billedkvalitet.

Ricohs lille GR-serie har været blandt de foretrukne lommekameraer for mange fotografer, der stiller krav til både billedkvalitet og bærbarhed. Det lillebitte kamera med en skarp 28 mm vidvinkel er f.eks. perfekt til gadefotografering og rejser.

Verdens bedste lommekamera Ricoh er tilbage med GR III, som er et pragtfuldt rejsekamera.

Men nu lancerer Ricoh GR IIIx, som er baseret på GR III, men her får man en ny 40 mm f/2.8 foran den samme 24 megapixel CMOS-billedsensor og en ny GR Engine 6 billedprocessor.

Ifølge Ricoh har den nye 40 mm to asfæriske linse-elementer, der reducerer forvrængning, dæmper kromatisk aberration og fjerner refleksioner og ghosting i modlys.

Objektivet skal være skarpere i yderkanten af billedet end 28-mm’eren, og med en nibladet blænde skulle man få en fin bokeh-effekt.

Annonce

Kameraet understøtter også 14 bit raw og har indbygget treaksers billedstabilisering, totrins ND-filter, hybrid autofokus, touch-skærm og trådløs overførsel, men kun 1080p HD video-optagelse.

ri3 ri4 ri5 ri6
<
>

Ricoh kommer også med nyt tilbehør, som er designet specielt til GR IIIx. En GN-2 objektivring i tre farver, GV-3, som er en rammesøger til 40 mm, og en telekonverter med objektivadapter, der giver 75 og 107 mm brændvidde, afhængigt af den valgte beskæringsfaktor.

Kameraet kommer til salg i løbet af september til 7.890 kroner.

 

Annonce

 

Specifikationer

  • Ny brændvidde på 26,1 mm (svarende til 40 mm i 35 mm format).
  • Den nye objektivkonstruktion resulterer i forbedret billedkvalitet, hvilket især er mærkbart i billedets yderkant.
  • Kompakt design.
  • 24 megapixel CMOS i APS-C-format.
  • Ny ENGINE-6 billedprocessor for bedre billedkvalitet.
  • Raw-fremkaldelse i huset.
  • 3-aksers, 4-trins billedstabilisering.
  • Trådløse LAN-funktioner til nem parring med mobile enheder.
  • 14 bit raw.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.