Foto

Den meget, meget populære EOS-serie har nået en stor milepæl.
forfatter

Hvis du synes, at du ser Canons EOS-kameraer over alt, har du sandsynligvis ret. For serien af digitalkameraer med udskiftelige objektiver har været så populær, at der nu er fremstillet over 80 millioner af slagsen, siden den første model.

Produktionen af Canon EOS SLR-kameraer begyndte i 1987, og tingene tog for alvor fart efter årtusindskiftet, hvor digitale spejlreflekskameraer blev hvermands eje. Interessen har været intakt siden da. Kamera nummer 80.000.000 blev bygget d. 10. november, og det var et EOS 5DS R, som er et glimrende kamera.

EOS-kamera nummer 80.000.000 var et EOS 5DS R
EOS-kamera nummer 80.000.000 var et EOS 5DS R. Foto: Canon

I marts 1987 blev EOS-kameraerne introduceret som en ny generation af AF spejlrefleks-kameraer. EOS-kameraerne var også de første kameraer med elektronisk objektivkobling, som muliggør en komplet elektronisk kontrol gennem hele kameraet og ikke blot mellem objektiv og kamerahus.

Den nye milepæl er opnået kort efter, at Canons udskiftelige EF-objektiver, som blev lanceret samtidig med EOS-serien, rundede en anden vigtig milepæl. I juni kunne man nemlig fejre, at der var produceret over 110 millioner EF-objektiver til EOS-kameraer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.