Nyhed

Canon EOS R5 C med 8K-video

Videokamera til seriøse professionelle.

Canon EOS R5 C Lifestyle 33 scaled 1

Canon EOS R5 C Lifestyle 33 scaled 1

Selv om det nye Canon EOS R5 C ligner et spejlreflekskamera, er det faktisk et rendyrket videokamera med funktioner, som man normalt ikke finder i et almindeligt systemkamera.

EOS R5 C (C’et står for Cinema) kan optage video i 8K-opløsning. Det kan Canon EOS R5, som Cinema-varianten er baseret på, også, men her kan man filme nærmest i det uendelige.

Det kan optage video internt i 8K 30 fps raw og op til 60 fps ved brug af ekstern strømkilde, ifølge Canon. Som også fortæller, at det ligesom R5 kan tage 45 megapixel stillbilleder i serier med op til 20 fps.

(Foto: Canon)
Fakta om EOS R5 C:
<
>
(Foto: Canon)

Kameraet kan også anvendes til VR-optagelse og kan bruges med Canons nye RF 5,2 mm F2.8L Dual Fisheye-objektiv, der med to sæt objektiver kan optage video, som efterfølgende kan bruges til VR.

Læs også Sådan et har du ikke set før Med to fiskeøjeobjektiver skal man kunne tage nogle ret enestående billeder.

Desuden understøtter det tilbehør som Canons stereomikrofon DM-E1D, Canons 470EX-AI blitz og TASCAM’s CA-XLR2d Audio XLR-adapter (se billederne). Kameraet har også et separat stik til tidskode med henblik på integration i professionelle opsætninger med flere kameraer.

<
>
(Foto: Canon)

Canon EOS R5 C kommer til salg i marts/april og vil koste ca. 40.000 kroner.

<
>
(Foto: Canon)
Les videre
Exit mobile version