Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

6K-skærm fra Dell: Fotografers våde drøm?

Nogle gange er 4K ikke nok. 32-tommer Dell U3224KBA har 6K opløsning, og er langt mere overkommelig end Apples konkurrent.

Skrevet af / 27/05/2023 - 20:00
6K-skærm fra Dell: Fotografers våde drøm?

Dell U3224KBA er en skærm primært for dem, der arbejder med billeder. Enten stillbilleder eller video. IPS Black screen-teknologi lover dig exceptionelle sortniveauer og stor kontrast. Og da dette er et produkt til fotografer og billedbehandlere, er farverne også præcis, som de skal være.

6K ultrahøj opløsning giver en pixeltæthed på hele 223 PPI, hvilket er 156% mere end en tilsvarende 4K-skærm. Det giver dig mulighed for at se billeder med en højere opløsning, og til videoredigering giver det også en stor fordel ved, at det under redigering og klipning giver plads til en tidslinje med mange flere rækker.

Stort farverum

Skærmen dækker hele 99 procent af det enorme farverum DCI-P3 og Display-P3. Dette er for eksempel det samme som Apples bedste monitor Pro Display XDR og Asus PA32UCX-K, og vi kender ikke til nogen andre skærme, som er bedre på dette punkt.

Dell U3224KBA laptop
Foto: Dell

Høj kontrast

Dell hævder, at skærmen har verdens første 6K IPS Black-panel. Hvilket giver dybere sortniveauer og bedre nøjagtighed til gråtoner. Faktisk op til 41% dybere sort, og 120% bedre farvegengivelse end standard IPS-paneler, ifølge Dell.

Kontrasten er ekstrem for IPS at være: 2000:1, og med den brede betragtningsvinkel IPS er kendt for, forventer vi, at der her vil blive afsløret et ganske spektakulært billede!

Godt nok er lysstyrken kun på relativt beskedne 450 nits med et 100% hvidt vindue, hvilket er meget lavere end Apple-skærmens 1000 nits, og som oven i købet topper med 1600 nits i 1% af vinduet ad gangen. Men nu vil en, der arbejder seriøst med billedbehandling, næppe arbejde i det mest oplyste rum, og i så fald er 450 rigeligt. Faktisk vil vi vædde på, at de fleste brugere alligevel kalibrerer skærmen ned til 200 nits og måske lavere, og i så tilfælde er det meget vigtigere, hvad den producerer i den mørkeste ende af gråskalaen.

Dell U3224KBA webcam
Et 4K webkamera er indbygget i toppen. Foto: Dell

HDR

VESA DisplayHDR 600 betyder, at skærmen er certificeret til HDR-effekter med op til maks. 600 nits. Det er på ingen måde det højeste for en skærm, men helt på linje med en højkvalitets IPS-skærm uden dæmpningszoner.

Læs også Topsej PC-skærm Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skærm på alle måder. Men det er ikke alle funktionerne, man har brug for.

Spørger man journalisten, giver det mening at udelade lokal dæmpning på en professionel skærm, for ved billedjustering er man afhængig af, at skærmen er 100 procent pålidelig i alle sammenhænge, ​​og uanset hvor i billedet man fæstner blikket. Dét fungerer ikke med lokal dæmpning.

Dell U3224KBA rotate
Skærmen kan vendes til lodret visning. Foto: Dell

Flere funktioner

Bordstativet giver dig mulighed for at dreje skærmen i enhver retning, og den kan også indstilles til lodret visning.

Skærmen har desuden et indbygget webcam med 4K HDR, to højttalere og ekko-annullerende mikrofoner. Så du behøver ikke noget ekstra udstyr til digitale møder.

Thunderbolt 4 er indbygget, som giver op til 140 watt til en tilsluttet bærbar. Og det er lige meget, om det er en Mac eller en Windows-PC, der er tilsluttet.

Læs også Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?

USB-hub med både A- og C-stik er på plads, ligesom også Ethernet-stikket. Det eneste, du behøver, er en bærbar computer med et USB-kabel direkte til skærmen, for at være koblet op til alt, hvad du har brug for.

Dell U3224KBA under
USB-kontakter er gode at have. Foto: Dell

Dell U3224KBA: Pris og tilgængelighed

Den ultra-højopløste 6K-skærm fra Dell kan bestilles nu, og koster 21.500 kroner.

Mer info: dell.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Scroll to Top