Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Viaplay lancerer serie om Sveriges konge Carl Gustav

Viaplay markerer Kong Carl Gustavs 50 år på tronen med dokumentar-serien The King's Inner Circle.

Skrevet af / 13/08/2023 - 11:54
Viaplay lancerer serie om Sveriges konge Carl Gustav

Den store succes bag en af Netflix’ flagskibsserier, The Crown, har åbenbart inspireret andre streamingtjenester til at kaste sig over det kongelige liv.

Tidligere på året annoncerede kriseramte Viaplay den kommende serie om det norske kongepar, Harald og Sonja. Nu kommer den nordiske streaminggigant med en serie om Sveriges regent, kong Carl Gustavs liv og levned, i forbindelse med hans 50 år på tronen.

Læs også Kongeligt drama fra virkeligheden Viaplay er begyndt at filmatisere kærlighedshistorien om Harald og Sonja.

Carl XVI Gustav har været konge af Sverige i 50 år, men hvem er egentlig personen bag titlen? I den nye Viaplay-dokumentar, The King’s Inner Circle, fortæller de nærmeste om, hvordan han er uden for offentligheden. Vi kommer til at høre om kærlighedshistorierne, skandalene, sorgerne og glæderne, de har haft sammen med ham.

The King’s Inner Circle er en dokumentarserie i tre dele, som gennem interviews med dem, der står kongen nærmest, giver et unikt portræt af Sveriges statsoverhoved. Her møder vi prinsesse Christina, dronning Silvia, jagtkammerat og stjerneforfatter Leif G. W. Persson, Danmarks dronning Margrethe og mange flere.

Kongens-innerste-krets_1-2-989x661 Kongens-innerste-krets_1-3-989x659 Kongens-innerste-krets_1-4-989x659 Kongens-innerste-krets_1-5-989x1484
<
>
The King's Inner Circle (Foto: Viaplay)

 

I pressemeddelelsen uddyber manuskriptforfatter og ansvarlig producer, Roger Lundgren:

I denne serie fortæller vi historien om Sveriges mest kendte person ved hjælp af dem, der kender ham bedst – dronningen, storesøsteren, dronningen af Danmark og barndomsvennerne. De nærmeste maler et varmt og personligt billede af monarken, og seerne får at se sider af kongen, som de aldrig har set før. Serien indeholder helt unikt materiale, og mange af dem, der deltager, har aldrig før stillet op til interview. Det har været en stor ære at arbejde med denne serie, og vores håb er, at dem, der ser den, vil lære landets konge bedre at kende.

Miniserien vil bestå af tre episoder (Min bror Kongen, Min ven Kongen og Min mand Kongen) med forskellige perspektiver og får Viaplay-premiere den 29. august.

The King’s Inner Circle er produceret af RoyL Media AB. Ansvarlige producenter er Roger Lundgren og Kajsa Glansén.

Læs også Skruer op for priserne på Disney+ Prischok! Nu bliver det dyrere at se dine Disney-favoritter.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top