Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Tom Cruise’s Mission: Impossible skal igen filme i Norge

Den amerikanske superstjerne skal om nogle uger filme Mission: Impossible 8 - på Svalbard!

Skrevet af / 08/02/2023 - 17:37
Tom Cruise’s Mission: Impossible skal igen filme i Norge

Action-megastjernen Tom Cruise kan åbenbart ikke få nok af norsk natur i sin mega-action filmfranchise Mission: Impossible.

For tredje gang skal dele av en Mission: Impossible-film skydes i den barske, norske natur – og denne gang tager Cruise & co. den hele vejen!

Læs også Stjernemanden! Den amerikanske superstjerne får endelig 'sin plads i himlen'!

Første gang, superstjernen bragte hele Mission: Impossible-cirkuset til Norden var under optagelserne af Mission: Impossible 6 – Fallout. Dengang filmede Christopher McQuarrie nogle helt vilde actionscener, hvor Cruise og Henry Cavill kæmpede over, på og hængende fra det spektakulære fjeldplateau Prædikestolen.

Det er hele fem år siden, og for at det ikke skulle være løgn, blev Prædikestolen i filmen præsenteret som en fjeldtop i Indien!

Læs også Mission: Impossible – Fallout Noget nær den perfekte actionfilm!
En MEGET starstruck (forhenværende) norsk kulturminister, Abid Raja, fik lejlighed til at hilse på Tom Cruise under optagelserne til Mission: Impossible 7 i Norge. (Foto: Kulturdepartementet)

I efteråret 2020 vendte Cruise tilbage til Norge for at skyde scener til Mission: Impossible 7 – Dead Reckoning, del I.

En film som oprindelig skulle have haft biografpremiere 19. november 2021.

 

Christopher McQuarrie har i stort omfang filmet scener til både den syvende og den ottende Impossible-film sideløbende.

Derefter satte coronapandemien en effektiv stopper for de fleste store biografpremierer i to år, og verdenspremieren er siden blevet flyttet fem gange.

Læs også Mission: Komplet umulig? Biografpremieren på to Tom Cruise-blockbusters bliver udskudt til langt ude i fremtiden.

Nu ventes Tom Cruise at vende tilbage med MI7 til en biograf nær dig den 14. juli i år.

Paramount har allerede frigivet den første trailer:

 

I fjor begyndte det igen at svirre med superstjerne-rygter på gangene i Kulturdepartementet. Var Cruise på vej tilbage til Norge?

Det var åbenbart intentionen, men så satte rigide regler for filmtilskud fra staten en stopper for støtte til filmprojekter, som filmes på Svalbard – og det var præcis der, Cruise ønskede at skyde filmen.

I dag annonceres det så, at flere scener i Mission: Impossible 8 – Dead Reckoning, del II alligevel skal filmes i Norge på den arktiske ø Svalbard. Det viser sig, at Cruise er så forhippet på vild, smuk og gold norsk natur, at han har formået at overtale Paramount til betale hele regningen (de går glip af 68 millioner norske støttekroner). Det bekræftes nu af Norsk filminstitutt.

Læs også Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!

Dag Asbjørnsen, sektionsleder for internationale relationer i Norsk filminstitutt, siger i den anledning til norsk radios P4:

“Tom Cruise finder de mest spektakulære beliggenheder, og vi ved, at filmen delvist vil blive indspillet på Svalbard. Tom Cruise er jo meget involveret i alle disse Mission Impossible-film, og filmteamet vælger de steder, hvor de for eksempel kan få fint lys eller spektakulære naturoplevelser.”

Verdenspremieren på den ottende film i serien er sat til 28. juni 2024.

Tom Cruise hængende over norske fjorde, ‘Mission Impossible 6 – Fallout’. (Foto: Paramount)

Scenene fra Norge skal indspilles på Svalbard allerede i løbet af de kommende uger.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), siger til norsk radios P4:

“Det er positivt, at ‘Mission Impossible’ har lyst til at bruge de spektakulære omgivelser på Svalbard som kulisse. Det jeg har sagt tidligere er, at polarnaturen deroppe er sårbar, og vi derfor ikke vil udvide filmstøtteordningen til at gælde der – for ikke at belønne et øget aftryk. Jeg regner med, at de har de nødvendige tilladelser, og at de tager hensyn til aftrykket i de sårbare områder.”

Svalbard_2 arctic Northern lights aurora borealis sky star in Norway Svalbard in Longyearbyen city  mountains Svalbard_1
<
>
Det er ikke svært at forstå, hvorfor Tom Cruise ønsker at filme i disse spektakulære omgivelser på Svalbard. (Foto: visitnorway.no)

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top