TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Oscar-skandalen: Will Smith lægger sig fladt ned

Efter at have tænkt sig om et døgns tid kommer Will Smith nu med en uforbeholden undskyldning.

forfatter
Publiceret 29/03/2022 - 14:30

Dagen efter den 94. Oscar-uddeling er der ingen, der taler om, at CODA vandt prisen for årets bedste film, eller at Jane Campion løb med sin anden Oscar-statuette for sin instruktion af The Power of the Dog.

Desværre gik både Danmark og Norge tomhændede hjem fra Los Angeles, men heller ikke det skriver pressen om.

Det, alle – både filmindustrien og folk flest – taler om (og ser videoklip af), er at megastjernen Will Smith som følge af en plat joke om fru Smiths noget reducerede hårpragt stormede op på Oscar-scenen og stak komikeren Chris Rock en syngende lussing!

Jada Pinkett Smith lider af en sygdom (alopecia), der resulterer i hårtab, og så ikke videre fornøjet ud, efter at Chris Rock fortalte, at han glædede sig til at se hende i G.I. Jane 2 (i G.I. Jane optrådte Demi Moore som kronraget soldat).

Læs også Oscar-festen der udeblev Det blev ikke nogen norsk eller dansk Oscar-festaften, men en slagfærdig Will Smith sørgede for underholdningsværdien.
Oscar 2022 1

Det, nogle oprindelig troede var en iscenesat spøg, endte i alle tiders Oscar-skandale. Ingen var dog i tvivl om, at Smith var decideret rasende, efter at disse berømte ord faldt, da han havde sat sig ned igen:

Keep my wife’s name out of your fucking mouth!

Kort tid efter var Will Smith igen på scenen, denne gang for at modtage en Oscar for bedste mandlige hovedrolle (King Richard), hvor han holdt en tårevædet takketale, gav en slags undskyldning for sit vredesudbrud og sagde, at han håber, han bliver inviteret igen.

Takketalen indeholdt dog ingen undskyldning til Chris Rock, og få timer senere festede Smith med familien, som om intet var hændt, ved Vanity Fairs efterfest.

Will Smith Instagram
Will Smith og Jada Pinkett Smith til Oscar-fest hos Vanity Fair. (Foto: Instagram)

Samme aften gik hans søn, Jaden Smith, ud med en åbenlys støtteerklæring til sin far. I en kommentar på Twitter skrev han:

Jaden Smith Oscar 2022
Jaden Smith forsvarer sin far. (Foto: Twitter)

Chris Rock har efter hændelsen udtalt, at han ikke vil anmelde Will Smith. Oscar-akademiet har i en pressemeddelelse udtalt, at de tager afstand fra vold, og der spekuleres nu i, om Smith vil blive frataget sin pris.

Mandag aften strammede Akademiet skruen:

“Akademiet fordømmer Smiths handlinger under gårsdagens show. Vi har iværksat en formel undersøgelse af hændelsen og vil overveje yderligere handlinger og konsekvenser i henhold til vores retningslinjer og gældende lov i staten Californien.”

Will Smith Oscar 2022 award
Will Smith takker for sin Oscar for bedste mandlige hovedrolle. (Foto: Oscar/ABC)

Vi gætter på, at Will Smith i løbet af natten har fået tænkt sig godt om, og her til morgen kom der så en uforbeholden undskyldning til Chris Rock. Smith brugte sin Instagram-konto til at lægge sig fladt ned og på det dybeste beklage sin opførsel.

 

Screenshot 20220329 092602 Screenshot 20220329 092610
<
>
Will Smith beklager. (Foto: Instagram)

Smith er i mange år blevet set som filmbyens gyldne wonderboy, en selvsikker og solid mand med sunde familieværdier og fejlfri opførsel (bortset fra de gentagne swinger-påstande) samt en garant for blockbuster-succes for filmstudierne.

Det, der skulle have været filmstjernens store aften, hvor han blev kronet med en Oscar for bedste mandlige birolle, vil for altid være skæmmet af “slaget i The Dolby Theater”.

Smith refererede også en samtale, han tidligere på aftenen havde haft med skuespillerlegenden Denzel Washington:

Denzel said to me a few minutes ago, ‘At your highest moment, be careful, that’s when the devil comes for you’.

Oscar 2022 1
Will Smith står op for sin kone, mener han. (Foto: Oscar/ABC)

PS: Vi venter stadig på, at Sean Penn live-streamer, at han smelter sine to Oscar-statuetter om!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Se den nye Avatar-trailer Nu er teaser-traileren til James Camerons længe ventede (?) fortsættelse af megasuccesen Avatar her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend