Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Optagelserne til den kommende norske krimiserie Fenris fra Viaplay er i fuld gang.

Skrevet af / 28/11/2021 - 21:21
Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Den nordiske streaming-tjeneste Viaplay er i disse dage i gang med indspilningerne af en ny norsk krimiserie. Hovedrollen spilles af Ida Elise Broch – kendt fra Netflix-succesen Hjem til jul – og der er tale om et drama, som udspiller sig i de norsk-svenske skove og handler om en ung drengs forsvinden.

Titlen bliver Fenris, og serien får premiere på Viaplay i løbet af 2022.

Læs også Bliver der sex til jul? Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“I Fenris møder vi biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), der besøger sin far i en lille landsby ved den svenske grænse. Hendes far er den kontroversielle ulveforsker Marius Stenhammar (Magnus Krepper), der tidligere har været i alvorlige problemer.

I landsbyen er en ung dreng forsvundet, og rygterne svirrer om, at han er blevet dræbt af ulve. Til sin store forfærdelse finder Emma drengens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Det er udgangspunktet for en serie med en intens handling og store personlige konflikter.

Da Emmas far også forsvinder sporløst, efter at have antydet, at han bærer på en hemmelighed, tager handlingen en ny retning. Sammen med den lokale journalist Naim Karimi (Cengiz Al) begynder Emma at grave i, hvad der er sket. For at afdække sin fars dystre hemmelighed er hun nødt til at bruge sine instinkter og sin egen viden om ulve.”

Vi går ud fra, at titlen er inspireret af Fenrisulven fra den nordiske mytologi. (Foto: snl.no)

Ud over Broch er navne som Cengiz Al, Magnus Krepper, Helena Ødven, Jonas Strand Gravli, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg og John Emil Jørgensrud på rollelisten.

Ida Elise Broch siger om Fenris:

“Jeg var helt opslugt, da jeg første gang læste manuskriptet. Det var så spændende, at jeg ikke kunne lægge det fra mig. Emma er en gåde, og det skal hun have lov til at være. Jeg havde det lidt på samme måde, da jeg spillede Ibsens Hedda Gabler, en utilnærmelig og ekstremt kompleks figur.

Jeg var også nødt til at lære at køre bil. Og ikke bare køre bil, men køre vildt. Det var ret angstprovokerende for en, der aldrig før havde rørt et rat.”

Ida Elise Broch i Fenris. (Foto: Viaplay)

Serieskaber og instruktør Simen Alsvik (Lilyhammer, Ragnarok) siger: “Det er en serie med stærke personer, som er villige til at gå meget langt for det, de tror på. I sidste ende handler det om overlevelse.”

Fenris produceres af Nordisk Film Production med Sigurd Mikal Karoliussen som producer og Sveinung Golimo som executive producer. Simen Alsvik, Maren Skolem og Nikolaj Scherfig er hovedforfattere på serien, der kommer til at bestå af seks afsnit a 45 minutter.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Scroll to Top