TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny norsk Viaplay-serie: Fenris

Optagelserne til den kommende norske krimiserie Fenris fra Viaplay er i fuld gang.

forfatter
Publiceret 28/11/2021 - 21:21

Den nordiske streaming-tjeneste Viaplay er i disse dage i gang med indspilningerne af en ny norsk krimiserie. Hovedrollen spilles af Ida Elise Broch – kendt fra Netflix-succesen Hjem til jul – og der er tale om et drama, som udspiller sig i de norsk-svenske skove og handler om en ung drengs forsvinden.

Titlen bliver Fenris, og serien får premiere på Viaplay i løbet af 2022.

Læs også Bliver der sex til jul? Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

I pressemeddelelsen kan vi læse følgende om handlingen:

“I Fenris møder vi biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), der besøger sin far i en lille landsby ved den svenske grænse. Hendes far er den kontroversielle ulveforsker Marius Stenhammar (Magnus Krepper), der tidligere har været i alvorlige problemer.

I landsbyen er en ung dreng forsvundet, og rygterne svirrer om, at han er blevet dræbt af ulve. Til sin store forfærdelse finder Emma drengens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Det er udgangspunktet for en serie med en intens handling og store personlige konflikter.

Da Emmas far også forsvinder sporløst, efter at have antydet, at han bærer på en hemmelighed, tager handlingen en ny retning. Sammen med den lokale journalist Naim Karimi (Cengiz Al) begynder Emma at grave i, hvad der er sket. For at afdække sin fars dystre hemmelighed er hun nødt til at bruge sine instinkter og sin egen viden om ulve.”

Vi går ud fra, at titlen er inspireret af Fenrisulven fra den nordiske mytologi. (Foto: snl.no)

Ud over Broch er navne som Cengiz Al, Magnus Krepper, Helena Ødven, Jonas Strand Gravli, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg og John Emil Jørgensrud på rollelisten.

Ida Elise Broch siger om Fenris:

“Jeg var helt opslugt, da jeg første gang læste manuskriptet. Det var så spændende, at jeg ikke kunne lægge det fra mig. Emma er en gåde, og det skal hun have lov til at være. Jeg havde det lidt på samme måde, da jeg spillede Ibsens Hedda Gabler, en utilnærmelig og ekstremt kompleks figur.

Jeg var også nødt til at lære at køre bil. Og ikke bare køre bil, men køre vildt. Det var ret angstprovokerende for en, der aldrig før havde rørt et rat.”

Ida Elise Broch i Fenris. (Foto: Viaplay)

Serieskaber og instruktør Simen Alsvik (Lilyhammer, Ragnarok) siger: “Det er en serie med stærke personer, som er villige til at gå meget langt for det, de tror på. I sidste ende handler det om overlevelse.”

Fenris produceres af Nordisk Film Production med Sigurd Mikal Karoliussen som producer og Sveinung Golimo som executive producer. Simen Alsvik, Maren Skolem og Nikolaj Scherfig er hovedforfattere på serien, der kommer til at bestå af seks afsnit a 45 minutter.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.
Nyt Netflix-abonnement med reklamer lige om hjørnet Netflix-topchef begrunder det nye tiltag med, at streaming-giganten taber for mange potentielle brugere på gulvet.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har netop udsendt en ny trailer til det afsluttende kapitel af 4. sæson af Stranger Things.
“You know nothing, Jon Snow!” HBO Max annoncerer endnu en spinoff-serie fra Game of Thrones-universet.
Du kender spillet – nu kommer filmen snart! Filmen baseret på det ikoniske bilspil Gran Turismo får premiere den 11. august 2023.
Tilbage til fremtiden-VHS satte salgsrekord på auktion Great Scott! Se video fra den ellevilde budrunde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend