Nyhed

Netflix introducerer spatial audio til alle enheder

Fjerde sæson af Stranger Things kommer lige straks til at lyde endnu bedre.

Netflix Spatial audio

Netflix har netop annonceret, at streamingtjenesten i de kommende dage begynder at udrulle 3D-lyd, også kaldet spatial audio, til dele af produktkataloget.

Allerede sidste år lancerede Netflix understøttelse af spatial audio til iPhone og iPad, men fra nu af vil alle typer af enheder kunne afspille det filmiske lydformat. Udgangspunktet er et nyt samarbejde, Netflix har indgået med Sennheiser.

Læs også Apple-brugere får 3D-lyd fra Netflix med Spatial Audio Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart nyde Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

Takket være Sennheisers såkaldte AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknologi er Netflix nemlig fremover i stand til at få almindelige stereohøjttalere til at levere et lydbillede, som angiveligt skal komme tæt på ægte surround sound.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio fungerer ved at hente oplysninger fra det surround sound- eller Dolby Atmos-lydspor, der er tilgængeligt for det valgte indhold, og mixe det ind i stereolyden for på den måde at skabe et 3D-lignende lydbillede.

(Foto: Peter Gotschalk)

For at finde indhold på Netflix, der understøtter den nye lydoplevelse, skal man blot skrive “spatial audio” i søgefeltet i sin Netflix-app, så vil må få en liste over film og serier, der kan ses med 3D-lyd lige nu.

I skrivende stund gælder det bl.a. titler som fjerde sæson af Stranger Things, The Witcher, Red Notice og The Adam Project.

Spatial Audio vil afspille automatisk, når man ser indhold, der understøtter formatet. Og det gælder uanset hvilken type abonnement, man måtte have.

Les videre
Exit mobile version