Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Netflix giver grønt lys for Troll 2

Tidens største nordiske filmsucces fortsættes nu med en opfølger hos streaminggiganten.

Skrevet af / 19/09/2023 - 19:27
Netflix giver grønt lys for Troll 2

Der er gået mindre end 10 måneder siden Netflix-premieren på den norske monster-katastrofefilm Troll, og nu afslører streaminggiganten, at der er givet grønt lys til opfølgeren – til en film, der har opnået et rekordstort globalt publikum.

Instruktøren Roar Uthaug fik sit gennembrud med den originale norske gyserfilm Fritt vilt (2006). I 2015 kom storhittet, katastrofefilmen Bølgen, og selv topfolkene i Hollywood spærrede øjnene op.

I Troll tog han udgangspunkt i gamle norske folkeeventyr og mytologi som bagtæppe, hvor vi kom på en vaskeægte troldejagt i selskab med Nora (Ine M. Wilmann), den driftige palæontolog, Andreas, den pertentlige stabschef på Statsministerens kontor, den charmerende machokaptajn Kris og Noras eremit af en far, folkloristen Tobias Tidemann.

Læs også Norsk trold-folklore! Katastrofefilm med trolde i hovedrollen er en sjælden vare. Det er dog lykkedes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.

Uthaug & Co. må have gjort noget rigtigt, for Netflix-abonnenter over hele verden har taget den norske spillefilm til sig!

Troll (Foto: Netflix)

Så snart filmen havde premiere, begyndte den at klatre op ad Netflix-listerne fra land til land. Allerede i løbet af den første uge blev filmen den mest populære i bl.a. USA. Samlet set kunne Netflix opsummere den første uge af filmens udgivelse med, at Troll var den mest sete ikke-engelsksprogede film nogensinde i løbet af den første uges streaming.

Troll fortsatte med at slå de fleste rekorder. I alt opnåede filmen svimlende 76 millioner afspilningstimer i sin første uge og toppede Netflix-listerne i 87 ud af 89 lande.

Læs også Alle vil se Troll! Den norske katastrofe-/monsterfilm har fundet sit globale publikum.

Efter knap to ugers visning var Troll den mest sete ikke-engelsksprogede film på Netflix nogensinde, med i alt 128.000.000 streamingtimer (globalt) i de første 12 dage.

Nu kommer (uundgåeligt nok) efterfølgeren.

Troll (Foto: Netflix)

Manuskriptet er skrevet af Espen Aukan, og i hovedrollerne ses Ine M. Wilmann, Gard B. Eidsvold, Kim Falck, Mads S. Pettersen, Anneke von der Lippe, Fridtjov Såheim og Dennis Storhøi.

Den ærkenorske historie vandt gehør verden rundt, vi blev taget med højt op i Norges nationalromantiske bjergkæde, Dovre, hvor ivrige ingeniører arbejdede på et nyskabende trafikprojekt.

Men da en tordnende eksplosion af dynamit blev affyret, vågnede noget op i bjergets dybeste dyb. På sin vej mod slottet i Oslo skabte monsteret rædsel, kaos, død og fordærv i sine gigantiske fodspor …

Troll. COURTESY OF NETFLIX © 2022 Troll_3 Trolls Troll Troll Troll Troll
<
>
Troll (Foto: Netflix)

Har du allerede set filmen, vil du vide, at der mod slutningen er meget tydelige hints om en potentiel efterfølger.

Ifølge en udtalelse fra producenterne Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud til Variety vil de i Troll 2 igen spinde historien omkring norske eventyrfigurer, og filmen vil blive instrueret af norske skuespillere med Uthaug som instruktør.

Optagelserne til efterfølgeren begynder i 2024 – med forventet Netflix-premiere mod slutningen af året.

Det skabte kontrovers tidligere på efteråret, da den norske filmpris (Amanda) udelukkede Troll fra konkurrencen med den (håbløst gammeldags!) begrundelse, at det ikke var en biograffilm …

Troll (Foto: Netflix)

I forbindelse med annonceringen af opfølgeren fortæller Uthaug til NRK:

Det er virkelig sjovt at se, at vi kan lave en lille, i international sammenhæng, norsk film, som kan nå et så bredt publikum.

Jeg tror, vi alle havde det meget sjovt med at lave den første film, og vi havde alle lyst til at fortsætte eventyret. Nogle af mine yndlingsfilm er efterfølgere.

Jeg kan ikke røbe for meget, men de vil være baseret på norsk folklore og eventyr samt norsk historie. Jeg vil ikke afsløre for meget endnu, men vi skal nok også til nogle andre [nye] steder i landet.”

Troll (Foto: Netflix)

Med hensyn til plottet siger instruktøren:

Det eneste, jeg kan gøre, er at citere en karakter i den første film: “Der er nogen, der altid har vidst det.”

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top