Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LEGO Friends: Nu med rigtige personligheder

EKSKLUSIVT INTERVIEW: LEGO Friends: Næste Kapitel er en ny TV-serie med tredimensionelle figurer. Læs interviewet - og se første episode.

Skrevet af / 19/02/2023 - 08:00
LEGO Friends: Nu med rigtige personligheder

LEGO Friends-universet er allerede fyldt 10 år. Dette fejres med en udvidelse af universet, opdateret til at inkludere nutidens teknologier og udfordringer.

Gymnasiet

Første afsnit af LEGO Friends: “Næste Kapitel” hedder En ny start, og begynder i gymnasiet, hvor vi ser de unge gå rundt med trådløse høretelefoner, opslugt af deres mobiler.

En pige danser til musikken i høretelefonerne; en dreng peger og griner, så hun bliver flov og krymper sig.

LEGO Friends Next chapter
Nye figurer i LEGO Friends: Next Chapter

Figurerne

Hovedpersonen Aliya er målbevidst, men også meget selvbevidst, og bange for at gøre sig selv til grin over for andre. Hun sætter barren meget højt, og er ofte meget hård ved sig selv. Ikke desto mindre skal hun lære at arbejde i et team, for at nå sit store gymnasiemål: at blive leder af elevrådet.

Leo er en fremragende fodboldspiller. Hans store passion er madlavning og bagning, og han er totalt sej i et køkken. Han vil dog ikke have, at nogen skal vide det, men bruger i stedet sin gode fodboldevner til at få venner.

Læs også Lamborghini Sían FKP 37 – 1:1 LEGO Edition LEGO har bygget en Lamborghini Sián FKP 37 i skala 1:1 af over 400.000 dele.

Autumn er en pige der elsker dyr. Hun mangler en arm, men det gør ingen forskel. Autumn bor på en gård overfyldt med husdyr, som hun og hendes mor forsøger at finde nye hjem til. Autumn tager endda dyr med i skole for at finde nye potentielle ejere til dem. Moderen er i øvrigt Mia, pigen fra den originale LEGO Friends-serie.

Det nye, udvidede univers er up-to-date på teknologifronten, hvor de unge går rundt med smartphones, de spiller spil og musik på, er på sociale medier, og de kører på el-scootere i skole.

Vi kommer til at se usikkerhed, drillerier, og diverse hverdagsproblemer i det hele taget.

fenella charity
Fenella Charity er design-ansvarlig hos LEGO. Foto: privat

Lyd & Billede interviewer

Lyd & Billede har fået et eksklusivt interview med LEGOs design-chef Fenella Charity om den nye TV-serie. Hvilket selvfølgelig er direkte relateret til de nye LEGO erstatningssæt, som hun og hendes team også har arbejdet på.

L&B: Hvad er baggrunden for de nye figurer?

– Efter 10 år med Friends-universet har vi spurgt os selv, hvordan vi også kan fortsætte med at være relevante de næste 10 år. Vi har rådført os med vores forbrugere, blandt andet i en undersøgelse hvor vi spurgte, hvad børn gerne ville se, for at gøre Friends-universet mere engagerende. To ud af tre børn har sagt, at de ønsker at se mere legetøj og flere figurer, der portrætterer forskellige følelser, for bedre at afspejle det virkelige liv.

LEGO Friends dog rescue- scaled
LEGO har naturligvis ambitioner om at sælge endnu mere legetøj. Her f.eks. et redningscenter for hunde. Foto: LEGO

Fenella fortsætter:

– De originale figurer er nu blevet ældre og har fået børn. De nye børn afspejler i højere grad hele verden. Vi har mere etnisk mangfoldighed, forskellige familiestrukturer, et af børnene mangler også en kropsdel, og vi har fået mere generte og indadvendte karakterer. Med forskellige måder at imødegå problemer på.

L&B: Nogle af børnene skjuler blandt andet deres ægte interesser, og understreger andre for at blive populære, ikke sandt?

– Ja, du har for eksempel denne ene dreng, der tror, ​​han kun får venner ved at vise sig frem og spille fodbold. Når han i virkeligheden kan lide at lave mad og bage. Børn, der ser serien, kender ikke begrebet ‘neurodivergent’, men de vil genkende nogle af udfordringerne i skolen. Vi vil dække alle aspekter af livet. Ikke kun de glade, men også de knap så gode. Det skal handle om temaer, som børnene virkelig kan relatere til.

Lego Fenella Charity
Fenella Charity. Foto: LEGO

L&B: Hvordan vil TV-serien bidrage til at øge ejerskabet til legetøjet?

– Forhåbentlig vil TV-serien hjælpe folk med at lære de personligheder at kende, som vi ellers ikke kan bygge ind i spillene. Håbet er at bygge det her store økosystem, hvor man virkelig får mere ud af universet ved at kende baggrundshistorierne fra TV-serien. Men vi ved jo også, at børn vil tilføje deres egne historier til det her. De vil udveksle figurer, og spille en masse. Men sammen med TV-serien er håbet, at vi kan skabe en historie med mere substans.

L&B: Er det en udfordring at tilføre serien mere mangfoldighed og ikke mindst psykiske og fysiske udfordringer, uden at begå fejl? Og måske ende med at støde, i stedet for at inkludere?

– Processen er meget grundig. Vi har arbejdet meget med tredjeparter. Blandt andet har Geena Davis Instituttet været involveret (som arbejder for at skabe balance mellem kønnene og generel inklusion i underholdningsindustrien, red.), og vi har rådført os med grupper af mennesker, der har anderledes udvikling af arme og ben. Men vi søger også ekstern rådgivning. Vi ved ikke alt om dette, og vi vil gerne have hjælp, hvor det er nødvendigt. Vi ønsker at gøre det her på den rigtige måde.

Herunder kan du allerede nu se pilot-episoden af LEGO Friends – Næste Kapitel, med dansk tale.

https://youtu.be/5mbijeTFpco

Mere information: lego.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Scroll to Top