TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

HBO Max kommer til Danmark den 26. oktober

Endelig erstattes HBO Nordic af HBO Max – lanceres i Norden til efteråret.

forfatter
Publiceret 08/09/2021 - 17:43

Opdateret …

I årevis har vi måttet se en af de bedste og mest spektakulære TV-serier nogensinde, Game of Thrones – selveste flagskibet hos HBO – i noget, der knap nok var middelmådig teknisk kvalitet. Indimellem med mudret billedkvalitet, hvor enhver form for detaljer forsvinder i mørke scener (noget, serien har masser af), plus et komprimeret lydspor. De dage er snart forbi!

HBO Max, WarnerMedias streaming-tjeneste, blev lanceret i USA i maj sidste år, og den 26. oktober lanceres HBO Max så endelig i Norden.

 

Norge, Sverige, Danmark, Finland, Spanien og Andorra er de første europæiske lande, hvor den helt nye streaming-oplevelse bliver tilgængelig.

I 2022 bliver HBO Max så tilgængelig i yderligere 14 lande: Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Moldova, Montenegro, Nordmakedonien, Polen, Portugal, Rumænien, Serbien, Slovakiet og Slovenien. Der er planlagt lancering i flere europæiske lande til næste år som en del af den globale udrulning.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

HBO Max har en langt bedre teknisk løsning med bl.a. en højere bitrate (HBO Nordic har i øjeblikket en gennemsnitlig bitrate på ca. 4 Mbit/s), et mindre komprimeret billede samt HDR-kvalitet på billedsignalerne. Med højere bitrate får 1080p-signaler også bedre opløsning og flere detaljer i billedet.

I USA tilbyder HBO Max også 4K-opløsning og Dolby Atmos-lyd. Omend det ikke er bekræftet, tager vi for givet, at det også bliver tilfældet på den nordiske version af tjenesten.

HBO Max kan også friste med et stort underholdningsarkiv: Ud over kendte og elskede HBO-titler som Game of Thrones får man adgang til film og serier fra WarnerMedias portefølje, deriblandt Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll og Sesam Workshop.

Det er over 10.000 timers indhold og et væsentlig bredere tilbud end den nuværende HBO Nordic, som altså erstattes af HBO Max.

Lovecraft Country, 1. sæson. (Foto: HBO)

Og ikke nok med det: Warner Bros. har også annonceret, at alle de film, de udsender i 2021, både vil få premiere i biograferne og på streaming-tjenesten – samme dag. Hvilket indebærer, at længe ventede titler og store produktioner som Suicide Squad 2, Godzilla vs. Kong, Dune og Matrix 4 kan streames fra HBO Max, samtidig med at de lanceres i biograferne.

Læs også Et under at den er blevet så dårlig Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.

Ved lanceringen vil HBO Max være tilgængelig for nye såvel som eksisterende kunder hos HBO Nordic (uanset om de abonnerer direkte eller gennem forskellige partnere).

Danske abonnementspriser er endnu ikke offentliggjort.

Emilia Clarke i Game of Thrones. (Foto: HBO)

I pressemeddelelsen uddyber Johannes Larcher, chef for HBO Max International:

“Det er et historisk øjeblik, når HBO Max lander i Europa. WarnerMedias film og serier, såsom Harry Potter, Game of Thrones og The Big Bang Theory, er elsket af fans i hele Europa. HBO Max er skabt for at give dem den bedste seeroplevelse ved at se disse favoritter så vel som et væld af andre fantastiske titler.”

Og Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, supplerer:

“Den unikke og eksklusive kombination af ikonisk indhold fra Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network og Max Originals, inklusive lokale produktioner og meget mere, skaber en streaming-platform, som fans i Europa kommer til at elske. Vi ser et enormt potentiale i vores nye streaming-platform.”

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hej,

Fin reklamer for deres kommende service. Men ikke et ord om hvad der rent teknisk ligger bag ‘Max’ er det 2K, 4K, 8K, Atmos, HDR10 osv osv..

Vh
Martin

Maverick vender (endelig!) tilbage Nu er der kun seks dage tilbage, til Maverick flyver igen – i Top Gun 2.
Svensk Amazon Prime-serie på vej Endelig tager Amazon fat i Norden og satser på lokalt produceret indhold.
Mere spionthriller fra Mellemøsten Mossads intrikate skyggekrig mod ærkefjenden Iran giver os fortsat en af de absolut bedste spionserier lige nu.
Middelmådigt fra Connelly Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.
Trailer til The Machinery 2 Nu er den første trailer til 2. sæson af den norske serie The Machinery her.
Finsk dansedrama fra Netflix Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend