Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Dashtoon: Skab din egen tegnefilm ved hjælp af AI

Drømmer du om at blive tegnefilmskaber? Nu kan du få hjælp af kunstig intelligens.

Skrevet af / 03/11/2023 - 10:07
Dashtoon: Skab din egen tegnefilm ved hjælp af AI

Kunstig intelligens kan bruges til rigtig meget, og et af de nyeste værktøjer inden for “generativ AI” er tegneserieprogrammet Dashtoon Studio. Ved at lægge historiefortælling, tekst og skitser ind i programmet, kan du nu skabe tegneserier og animationsfilm lettere end nogensinde før.

Med AI-værktøjet Dashtoon kan man forvandle skitser og tekst til en spændende tegneserie eller animationsfilm. (Foto: Dashtoon)

Sådan fungerer det

Først uploader man sit “storyboard” med skitser til Dashtoon Studio, og derefter kan man vælge rollefigurer/karakterer og uploade billeder og tegninger for at generere animationer. Man kan derefter bruge smarte AI-redigeringsfunktioner i studiet til at redigere det genererede resultat.

Grundlæggerne af Dashtoon hævder, at dette kan reducere den tid, det tager at skabe en færdig episode, fra 40-50 timer til 5-6 timer.

De har planer om, at man i fremtiden også skal kunne generere hele storyboards og dialoger ved hjælp af AI, hvilket vil reducere tidsforbruget yderligere.

Dashtoon blev grundlagt i december 2022 af Sanidhya Narain, Lalith Gudipati og Soumyadeep Mukherjee. (Foto: Dashtoon)

Målet er, at både eksisterende manuskriptforfattere og nye talenter kan forvandle deres historieideer til digitale tegneserier, som efter planen bliver tilgængelige på app-platformen Dashtoon Comic Reader.

Dashtoons mission er at skabe en verden, hvor kunsten at skabe tegneserier er lige så udbredt og kulturelt forankret, som den er i lande som Japan og Korea. Vi er begejstrede over at være banebrydende for en bevægelse, der integrerer teknologi og kreativitet og skaber en global kreativ renæssance inden for digitale tegneserier,” siger Lalith Gudipati, COO og medstifter.

Læs også ChatGPT ude på nettet Nu er Browse with Bing tilgængeligt for alle, og samtidig integreres billedgeneratoren DALL-E 3.

Nedenfor kan du se et eksempel på en sekvens lavet med Dashtoon. Hvem ved, måske kan du selv gøre det endnu bedre?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Scroll to Top