Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Cameron dropper 4K-udgivelsen af The Abyss i UK

Nej, der bliver ingen 4K-udgivelse af The Abyss.

Skrevet af / 20/01/2024 - 10:01
Cameron dropper 4K-udgivelsen af The Abyss i UK

En af de 4K UHD-udgivelser, som filmentusiaster har ventet rigtig længe på, er James Camerons episke undervandsthriller, The Abyss (1989).

Eftersom Cameron har været opslugt af Avatar 1-25 de seneste 10-15 år, er 4K-udgivelsen af The Abyss konstant blevet udskudt – men i 2024 skulle det ske. Men desværre, Storbritannien …

Læs også Camerons dårskab? Avatar 2 er ikke en film, jeg har gået og længtes efter, men James Cameron kan overraske, og han behersker absolut fortsat kunsten at underholde.

Filmen handler om en gruppe amerikanske boreplatformsdykkere, der leder efter en sunken atomubåd i Det Caribiske Hav. Da russerne også leder efter ubåden, arbejder de under et ekstremt tidspres. Nede i havets mørke dyb støder de på noget meget højst uventet …

I hovedrollerne ses Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio og Michael Biehn, og filmen var teknisk banebrydende med alle de intense undervandsscener og imponerende computereffekter – under en optagelse, der drev både skuespillere og filmhold til vanvid.

Instruktør Cameron har i årevis lovet os “den endelige” version af filmen, som han havde forestillet sig den, men nu har den britiske filmcensur sat en stopper for 4K-udgivelsen (på de britiske øer).

For de af jer, der kan huske mesterværket, er der en scene, hvor forskere skal bevise/teste, at mennesker kan trække vejret på ekstreme havdybder ved hjælp af en væske.

Eksperimentet udføres på en rotte …

Det har fået den britiske filmcensur, BBFC, til at se rødt og melde ud, at:

In the UK, it is illegal to film or disseminate any scene which involves the intentional infliction of pain upon an animal.

Dermed står Cameron og Disney over for valget mellem at klippe scenen ud eller droppe nyudgivelsen i Storbritannien. Og for de af jer, der kender lidt til den maniske perfektionist Camerons liv og levned, kommer det næppe som nogen overraskelse, at Cameron bad BBFC om at skride.

Disney var faktisk i dialog med BBFC, men henviser til, at Cameron har “final say“.

En repræsentant for BBFC fortæller til Film Stories, at scenen viser “en kriminel handling” og derfor ikke vil slippe igennem censuren. Tro det, hvem der kan!

Læs også Tilbage i (dyster) storform! Med sin fjerde sæson vender True Detective tilbage til sine mørke, dystopiske rødder.

Cameron står fast på sit og har højlydt proklameret, at 4K-udgivelsen vil være den ultimative version af filmen, sådan som han altid har set den for sig. Især afslutningsscenen i biografversionen føltes som et antiklimaks, hvilket Cameron hævder skyldes produktionsnedskæringer som følge af astronomiske budgetoverskridelser.

The Abyss udkommer i 4K i USA den 1. marts og forventes at komme på markedet i Skandinavien omkring samme tidspunkt.

Filmen kan allerede forudbestilles i flere netbutikker.

The Abyss (Foto: Walt Disney)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er TRON: Ares

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

0
Scroll to Top