Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Windows 11 skal kunne streames til alle enheder

Microsoft planlægger at ikke kun virksomheder, men også private brugere skal have adgang til Windows via skyen, så man altid kan få adgang til sine data.

Skrevet af / 04/07/2023 - 19:30
Windows 11 skal kunne streames til alle enheder

Til virksomheder har Microsoft Windows 365 “cloud computing”, hvor man blot logger ind via en browser for at få adgang til sine apps og sit indhold. Dette er også fremtiden for forbrugerproduktet Windows 11, hvis man skal tro de dokumenter, der er blevet offentliggjort under en igangværende retssag.

Microsofts Xbox-division ønsker at købe spilvirksomheden Activision Blizzard, hvilket ifølge de amerikanske myndigheder vil give dem en for dominerende position. Derfor er der i øjeblikket en retssag i gang, hvor Microsoft skal bevise, at de ikke vil inddrage virksomhedens titler til den konkurrerende Sony Playstation. Under retssagen vil retten granske en række dokumenter, der skitserer Microsofts fremtidsplaner.

Windows 365 Switch (Foto: Microsoft)

Blandt andet blev der vist en intern præsentation kaldet “Modern Life strategy and priorities”. I dokumentet skitserer Microsoft retningslinjerne for, hvordan de vil fastholde Windows-kunderne, men også behovet for sit Surface-hardware for at imødegå truslen fra Chromebooks.

Illustration: Microsoft

I præsentationen understreges vigtigheden af, at folk skal kunne anvende Windows og få adgang til deres dokumenter på enhver enhed hvor som helst. Løsningen er at gøre Windows 11 til et fuldt streamet produkt med enkle klienter og AI-tjenester i skyen. Meget af teknologien er allerede forberedt i Windows 11, og en fremtidig opdatering vil inkludere funktionen Windows 365 Boot. Den giver brugerne mulighed for at vælge, om de vil logge ind på den lokale fysiske computer, eller om de vil bruge cloud-versionen i stedet.

For mange er operativsystemet stadig mindre vigtigt, når det meste af det, man laver, foregår i en browser, og måske er dette måden at fastholde disse kunder på.

Kilde: The Verge

Læs også:

Kan Steam Deck blive en spilplatform for Windows 11?

En Twitter-bruger har lækket et eksperiment med en Windows 11 "håndholdt tilstand" beregnet til konsoller som Steam Deck.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top