Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Solid state-køling kan være løsningen i trange ultrabooks

Frore Air Jet Cooler er så lille, at den til og med kan give Macbook Air et performance-boost.

Skrevet af / 29/11/2023 - 14:44
Solid state-køling kan være løsningen i trange ultrabooks

Nutidens ultratynde laptops har køleproblemer, fordi der ganske enkelt ikke er plads til mekanisk ventilation. I stedet er de afhængige af varmeafledningssystemer, der overfører varmen fra processoren til køleribber eller endda metalkabinettet. Et typisk eksempel er Macbook Air, som egentlig ikke er meget slankere end Macbook Pro, men den er nødt til at drosle ned for hastigheden for at undgå overophedning.

Men nu har virksomheden Frore Systems udviklet en solid state “ventilator”, som er en piezoelektrisk motor helt uden bevægelige dele. Chippen kan derfor gøres så lille (41 x 27,5 x 2,8 mm), at den kan finde plads – og flytte luft – i ekstremt trange omgivelser. Som i en ultrabook.

For at demonstrere dette besøgte virksomheden sitet Linus Tech Tips og medbragte for sammenligningens skyld en nyindkøbt Macbook Air, en Macbook Air, som de selv havde modificeret, en Macbook Air, som Linus skulle ombygge, og en Macbook Pro.

Efter ombygningen demonstrerede de ved hjælp af røg, at luft faktisk blev blæst ud. De målte temperaturen og fandt ud af, at de ombyggede bærbare var koldere. Men vigtigst af alt kunne de køre performancetests, der viste, at en Macbook Air med køling faktisk kan matche en Pro!

Læs om hele processen her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU er disketten endelig død!

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Scroll to Top