Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Microsoft gør sit bedste for at forringe Windows 11

Hvem vil dog ikke have en Start-menu med annoncer for Microsoft-produkter?

Skrevet af / 21/04/2023 - 20:48
Microsoft gør sit bedste for at forringe Windows 11

I den seneste prøveversion af Windows 11, hvor Microsoft kan teste nye funktioner og ændringer, inden de rulles ud til alle brugere, har testpiloter bemærket noget mærkeligt i Start-menuen. Noget der kun kan kaldes reklame!

Konkret er det en funktion, der “opfordrer” brugere, der er logget ind med en lokal konto, til at logge ind online i stedet for. Det kan handle om “tips” om at bruge Microsoft 365, at logge ind på OneDrive for at få adgang til dine filer udefra, eller til at lave backup.

(Illustration: Microsoft)

Microsoft kalder det “badging”, hvilket nærmest kan sammenlignes med at styrke sit brand. Det har ikke afholdt folk online fra at kalde det “badgering”, det vil sige chikanerende. Og sådan føles det helt givet. De fleste, der ikke logger ind online, har nok aktivt foretaget dét valg. Hvis du ikke vil bruge OneDrive, er der en ret lille chance for, at du skifter mening, bare fordi Start-menuen begynder at foreslå det.

En anden testpilot har opdaget, at Microsoft lader til at overveje at forsøge sig igen med en funktion, der blev skrottet omkring årsskiftet – nemlig at menuen Start ikke kun skal indeholde forslag til ofte brugte apps, eller de nyeste filer, men nu også forslag til hjemmesider. Noget der lyder meget ligesom annoncering, og som vi kan formode vil blive baseret på en analyse af hvilke hjemmesider, du besøger.

Kilde: Techradar

Foto: Microbizmag (Wikimedia, Creative Commons)

Læs også:

Her den nye Windows 11

Skiftedag. Her er de vigtigste nyheder i den nye Windows, der senere på året erstatter Windows 10 efter seks års tro tjeneste.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

Scroll to Top