Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Det første mobile mesh-netværk med 5G og Wi-Fi 6

Orbi NBK752 giver lynhurtig 5G-hastighed overalt – også der, hvor du mangler fibernet.

Skrevet af / 22/11/2021 - 14:20
Det første mobile mesh-netværk med 5G og Wi-Fi 6

Netgear hævder at være først på markedet med et kombineret 5G og Wi-Fi 6 mesh-netværk. Internettet modtages fra netleverandøren via 5G og kobles videre til trådløse enheder med Wi-Fi 6. Orbi NBK752 giver dermed højere hastighed og mere stabilt netværk, hvor der mangler fibernet.

Læs også Det Wi-Fi 6-netværk du skal have Glem de billige mesh-løsninger. Du bliver ikke tilfreds, før du tager skridtet op til Orbi AX4200.

5G-dækningen bliver stadig bedre, og med Orbi NBK752 bør man endelig kunne få hastigheder, der svarer til fibernet, gennem luften. Hvis 5G-dækning mangler, bruger routeren i stedet 4G-nettet.

Systemet er alt andet end billigt, men hvis alternativet er, at du må betale områdets internetleverandør for at udbygge infrastrukturen til at inkludere dit hjem eller sommerhus, så vil det blive meget dyrere.

Med et Nano-SIM-kort og en velvalgt datapakke fra din netleverandør spreder Orbi NBK752 5G-internettet videre til hele hjemmet med Wi-Fi 6. (Foto: Netgear)

Router og node

I pakken medfølger både hovedrouter og en ekstra satellit (node), som placeres et strategisk sted i hjemmet, kontoret eller sommerhuset for at udvide netværket til alle krinkelkroge. Netværket er lavet til at kunne dække op til 350 kvadratmeter med pålidelig Wi-Fi-dækning. Ønsker du et større netværk, kan flere noder tilføjes.

De to enheder kommunikerer trådløst med Wi-Fi 6, som gør, at flere enheder kan være tilsluttet samtidigt, uden at det mindsker hastigheden eller tilgangen. Hele familien kan dermed surfe, streame og downloade på samme tid.

Netgear Orbi NBK752 består af router og node og kan give internetdækning til 350 kvadratmeter. (Foto: Netgear)

Brugervenlighed

Routeren installeres nemt med Orbi-app’en, hvorfra du også kan administrere netværket hvor som helst, sætte internettet på pause på en hvilken som helst enhed, spore dit internetdataforbrug med mere.

Sikkerhed

Ved køb af Orbi NBK752 får du en 30-dages gratis testversion af den digitale sikkerhedstjeneste Netgear Armor, som beskytter det opkoblede hjem mod trusler fra nettet. Tjenesten er indbygget i routeren og udvides til at beskytte alle enheder på netværket, bl.a. smarte TV-apparater, sikkerhedskameraer og smart-højttalere.

(Foto: Netgear)

Netgear Orbi NBK752: Pris og tilgængelighed

Netgear Orbi 5G WiFi 6 Mesh System (NBK752) inkluderer som nævnt en router og en satellit. Det kan bestilles nu og koster – hold fast – 9.490 kroner.

Mere info: netgear.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

0
Scroll to Top