Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Computex 2023: 3D-skærme og dræber-laptops

Der var laptops, laptops og flere laptops på Computex i Taipei. Men nogle af dem var lidt anderledes.

Skrevet af / 03/06/2023 - 08:00
Computex 2023: 3D-skærme og dræber-laptops

Computex-messen i Taiwan er en af verdens største messer for computerudstyr og teknologi, så det er ikke mærkeligt, at der var bærbare PC’er i lange baner.

Således også hos Acer og Asus, der hver havde lagt beslag på hele to kæmpestande for at få plads til både standard-PC’er og gaming-ditto.

Noget af det mere overraskende var Asus Zenbook 15 OLED og Asus Vivobook 15, der begge er lette laptops, som er beregnet til et liv ude i den virkelige – og snavsede – verden.

De to maskiner er nemlig behandlet med en bakterie- og virusdræbende belægning, der angiveligt slår 99 procent af alle virus og bakterier ihjel! På videoen herover forklares det hvordan.

I en helt anden boldgade, men mindst lige så spændende finder vi Acers Spatiallabs-skærme, der både findes i løs udgave og som laptop-skærme. De har nemlig ægte, brillefri 3D ved hjælp af eyetracking-kameraer.

Acer Predator Helios 3D 15 har skærm med ægte brillefri 3D. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Eftersom L&B Home-siden ikke er designet til 3D (og skribentens kamera heller ikke), kan effekten ikke vises her. Men det ser overraskende godt – og dybt – ud. Mest imponerende var dog en opstilling med hele tre 3D-skærme. Her stod objekterne helt ud i rummet foran øjnene.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU er disketten endelig død!

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Scroll to Top