Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Vilde skærmformater og cool gaming

Vi har besøgt Asus' stand på CES-messen i Las Vegas. Blandt for at se på skæme i kreative størrelser og former.

Skrevet af / 10/01/2024 - 17:09
CES 2024: Vilde skærmformater og cool gaming

Hos taiwanesiske Asus var der computere i alle størrelser og vægtklasser. Mange af dem var spændende, og vi vender helt sikkert tilbage med i forrm af tests. Men der var nogle få enheder, der stjal al opmærksomheden.

På computersiden var det mini-PC’en ROG NUC, der tiltrak flest blikke. NUC-platformen er oprindelig udviklet af Intel selv. Men Asus overtog den i efteråret 2023. Men det er overraskende at se gaming-PC’er i det format. Asus ROG NUC er selvfølgelig udstyret med Intel Core Ultra-processorer og fås med grafikkorgt op til Nvidia RTX 4070.

Asus ROG NUC. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Hvis PC’en er lille, er der plads til en så meget større gaming-skærm. ROG Swift OLED PG39WCDM er en 39-tommers buet OLED-skærm. Med en maksimal lysstyrke på 1300 nit er der brug for en særlig udformet køleplade for at undgå ophedning.

ROG Swift OLED PG39WCDM. (Foto: John Alex Hvidlykke)

ROG Phone 10 er her

Men det er ikke computetere det hele: Asus har lanceret nyeste generation af sin gaming-telefon. Asus ROG Phone 10 har Snapdragon 8 Gen 3-processor, så vi forventer, at den er hurtigere end det meste. Vi har fået et testeksemplar i hånden, og vender tilbage med en test.

ROG Phone 10 er landet. Vi vender tilbage med en test snarest! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Asus har givet ROG Zephyrus gaming-laptoppen en overhaling, og den fås nu med 3K/120 Hz OLED-skærm og op til Nvidia RTX 4090-grafik. På standen på CES kunne man både se en vanlig grafitgrå udgave og en hvid. Om den hvide udgave kommer til Skandinavien, var uvist. Please…

I den mere arbejdsbetonede ende så vi blandt andet den nyeste inkarnation af Zenbook Duo. Og nu er dobbeltkærmen ført til sin yderste konsekvens. Hele PC’en er dækket af skærme, og det fysiske tastatur kan klikkes af og lægges ved siden af.

To skærme og løst tastatur. Hvis du ikke kan få arbejdsplads nok. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Ligner jeg en nørd med de her briller?

Sidst og mindst er de sjove skærmbriller, der projicerer en virtuel skærm op foran synsfeltet. Opløsningen er QHD (2.560 x 1.440 pixel), og billedet var udmærket.

PXL_20240108_201813992 PXL_20240108_202003232
<
>
Ligner jeg en nørd med de her briller? Trickspørgsmål - jeg ER en nørd! (Foto: Asus)

Herunder er en videorundtur på Asus’ stand på CES 2024:

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU er disketten endelig død!

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Scroll to Top