Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2023: Lenovo-skærme sprænger rammerne

Bærbare med dobbeltskærme, hvoraf den ene kan roteres? Lenovo har tænkt ud af boksen på CES 2023.

Skrevet af / 07/01/2023 - 09:52
CES 2023: Lenovo-skærme sprænger rammerne

Lenovo er verdens største producent af PC’er, men de har nok stadig et “kvadratisk-praktisk-firkantet” -image at gøre op med. Og det gjorde de eftertrykkeligt på CES 2023-messen i Las Vegas. Ved siden af de forventede stærke gaming-maskiner havde kineserne blandt andet en digital notesblok og en bærbar med to OLED-skærme med.

Læs også Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smartphone til forretningsfolk.

Yoga-serien blev udvidet med flere modeller. Herunder alt-i-en-PC’en Yoga AIO 9i, den slanke Yoga Slim 6i. Og – til de, der ikke kan få skærmplads nok, har Yoga Book 9i to 13,3″ OLED-skærme.

YogaBook 9i har to skærme og løst tastatur. (Foto: Lenovo)

Derudover er de eksisterende modeller i Yoga-serien naturligvis opdateret nye processorer fra Intel og AMD.

Lenovo laver også fortsat tablets. Her lancerede Lenovo lanceret den 14 tommer(!) store og passende navngivne Lenovo Tab Extreme, der kan skiftes mellem at fungere som bærbar og tablet. Og Lenovo Smart Paper, der er en digital notesblok med håndskriftgenkendelse og plads til mere end 50.000 noter.

11_Louvre_Hero_Folio 18_Lenovo_Tab_Extreme_Hero_Tab_Scecon_Monitor_For_PC_Wireless
<
>
Lenovo Smart Paper - e-Ink-tablet med håndskriftgenkendelse. (Foto: Lenovo)

Også på erhvervsmodellerne slog Lenovo gækken løs. ThinkBook Plus Twist har to skærme i én. De to skærme er henholdsvis OLED og e-Ink, men man kan ikke se dem på samme tid, da de er monteret ryg-mod-ryg. Til gengæld kan man med et snuptag vælge mellem siderne ved at rotere skærmen om dens akse.

Vi er ikke helt sikre på, hvilket behov, Lenovo her har opfyldt – men det er i hvert fald originalt og iøjnefaldende!

04_ ThinkBook_Plus_Twist_Hero_Typewriter_Mode 08_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Twist_Hinge 15_ThinkBook_Plus_Gen_4_Hero_Front_Facing_Left_A_Cover 05_ ThinkBook_Plus_Twist_Hero_OLED_Tablet_mode
<
>
Hokus pokus... skærm eller e-Ink? Levos kamæleoniske ThinkBook Plus Twist har dem begge. (Foto: Lenovo)

ThinkBook-serien har også fået en ny tilføjelse i form af ThinkBook 16p Gen 4, som har en “magisk” dockingplads øverst på skærmen, hvor man kan montere opgraderingsdele. Såsom et bedre webcam, LTE-modem eller videolys. Dog kun én af dem ad gangen.

ThinkBook 16p Gen. 4. (Foto: Lenovo)

Gaming med AI-chip

I forbindelse med CES opdaterer Lenovo også gamingserien Legion. Det indebærer verdens første dedikerede AI-chip, der skulle være i stand til at optimere ydeevnen automatisk under spillet på de nye Lenovo Legion Pro 7 og 7i samt Lenovo Legion Pro 5 og 5i. Mange af Lenovos modeller kommer i to processorversioner, og “i” står derfor ikke for “injection”, men for “Intel.”

01_Legion_5_Pro_Hero_Front_Facing_Left 02_Legion_Pro_5i_Hero_Front_Facing_Right_ 02_Legion_Pro_7_Hero_Front_Facing_Left 01_Legion_Pro_7i _Hero_Front_Facing_Right
<
>
Lenovo Legion Pro 5i (Intel)

Som med mange af de øvrige CES-lanceringer offentliggøres pris og nordisk tilgængelighed senere.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Glasklar PC-skærm med AI

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top