TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Motorola lancerer Lenovo ThinkPhone

Skal være den perfekte smartphone til forretningsfolk.

forfatter
Publiceret 06/01/2023 - 16:38

Hvis du arbejder i en større organisation er det ikke lige sikkert, at du får lov til at bruge din egen iPhone 14 Pro Max eller OnePlus 10T i arbejdssammenhæng. Store virksomheder har ofte ret strenge sikkerhedskrav, når det gælder medarbejdernes håndtering af data. Specielt hvis man er typen, som håndterer mange penge og forretningsfølsomme oplysninger som en del af jobbeskrivelsen.

Og med det in mente kan det bestemt ikke afvises, at en Lenovo ThinkPhone fra Motorola er en del af onboarding-pakken, næste gang du indtager en velbetalt stilling som salgschef i en stor virksomhed. Sammen med en Lenovo ThinkPad-computer, naturligvis.

Lenovo ThinkPhone
(Foto: Motorola)

Sådan forestiller sig Lenovo det i hvert fald, og derfor har verdens største producent af Windows-PC’er på CES i Las Vegas lanceret den første smartphone i Think-serien. Det sker i anledning af 30-års jubilæet for ThinkPad (som Lenovo købte af IBM i 2005), og mobiltelefonen er som nævnt udviklet og produceret af Motorola, som Lenovo købte i 2014.

“Med ThinkPhone får kunderne en komplet pakke af sikkerheds- og supportfunktioner, der leverer problemfri beskyttelse og fuld administration understøttet af ThinkShield. ThinkShield er en overlegen sikkerhedsplatform med underliggende grundlæggende sikkerhedspolitikker, funktioner, specialiseret hardware, software og processer, der sørger for en fuld sikring af enheden,” skriver Lenovo og Motorola i en fælles pressemeddelelse, som fortsætter:

Lenovo ThinkPhone
Brug ThinkPhones kamera som webkamera til videoopkald via din ThinkPad-computer. (Foto: Motorola)

“IT-virksomheder kan trygt regne med, at deres enheder er beskyttet med indbyggede avancerede hardware- og premium AI-baserede sikkerhedsløsninger såsom Moto Threat Defense. Derudover kan organisationer implementere ThinkPhones til slutbrugere via Zero Touch og administrere alle deres ThinkPhones med enhedsadministrationsløsninger som Moto OEMConfig og Moto Device Manager.”

Fokus på produktivitet

Selvsagt er ThinkPhone udviklet med henblik på, at medarbejderne skal kunne bruge mobilen til forretningskritiske arbejdsopgaver. Derfor leveres den nye smartphone med Microsoft 365, Outlook og Teams præinstalleret.

Motorola og Microsoft har også tilføjet push-to-talk-funktioner gennem ThinkPhones ikoniske røde knap, hvilket giver brugerne mulighed for øjeblikkelig kommunikation i Walkie Talkie-appen gennem Microsoft Teams.

Ved hjælp af den såkaldte Think 2 Think-funktion kan du uden at blinke oprette forbindelse via Wi-fi mellem din ThinkPhone og ThinkPad-bærbare, lover Lenovo og Motorola.

Når de to enheder er forbundet giver Think 2 Think dig bl.a. adgang til integrerede løsninger såsom en samlet udklipsholder, så du problemfrit kan overføre tekst, fotos, scannede dokumenter og videoer. Desuden kan de bruge app-streaming til at åbne enhver Android-app direkte på din PC, ligesom integrationen også lader dig bruge ThinkPhones 50 Mp kamera som webkamera til videoopkald du foretager via din ThinkPad.

Lenovo ThinkPhone
Meddelelser fra din Lenovo ThinkPhone vises straks i Windows Action Center. Hvis du klikker på en meddelelse, startes den tilsvarende telefonapp automatisk på pc’ens skærm. (Foto: Motorola)

Specifikationer

ThinkPhone er drevet af Android 13 samt Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. Dertil kommer 5G og Wi-fi 6E, hvilket til sammen giver mobilen de hurtigst mulige internethastigheder. Mobilen fås i flere varianter med hhv. 8 GB og 12 GB RAM samt hhv. 128 GB, 256 GB eller 512 GB indbygget lager.

Skærmen er på 6,6″ i FHD+ opløsning, mens det 5000 mAh store batteri skal kunne oplades lynhurtigt ved hjælp af den medfølgende 68 W hurtigoplader, som også understøtter 15 W trådløs opladning.

Pris og tilgængelighed

Lenovo ThinkPhone fra Motorola kan forudbestilles allerede fra d. 6. januar til en vejledende pris på 6.999 kroner. Den officielle salgsstart er d. 23. januar.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar til “CES 2023: Motorola lancerer Lenovo ThinkPhone”

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede