TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Alienware skruer hastigheden op

Godt nyt til spillefuglene i Vegas: 500 Hz-skærm og en ny generation af processorer og grafikkort.

forfatter
Publiceret 06/01/2023 - 09:59

I en pressemeddelelse fra CES 2023-messen i Las Vegas fortæller Alienware, at deres nye skærm, AW2524H, har verdens højeste opdateringsfrekvens på hele 500 Hz. Det er korrekt nok, og det er en vanvittig hurtig skærm, men der er dog ikke tale om nogen ny rekord, eftersom 500 Hz-grænsen blev nået allerede i maj i fjor af Asus.

Alienware og moderselskabet Dell har ved samme lejlighed lanceret en ny række bærbare computere til gaming. Den bogstavelig talt største nyhed er Alienware m18, der har en skærm på hele 18 tommer. Den leveres med (op til) 13. gen. Intel Core i9-processor og Nvidia-grafikkort. Lagerpladsen er lige så enorm som maskinen: Op til 9 TB!

Alienware m18 (Foto: Dell)

De fysisk mindre laptops Alienware m16, Alienware x16, Alienware x14, Dell G16 og Dell G15 blev også vist frem på messen. Alle modellerne fås med Intel-processorer og Nvidia-grafik. Vi har ikke fået nordiske priser at vide endnu, men den kæmpestore m18 har en startpris på USD 2.899 for den mindste udgave, hvilket nok vil betyde, at en fuldt udstyret model med stærkeste konfiguration vel kommer til at koste omkring 40.000 – 50.000 kroner. Er budgettet ikke til excesser, har Dell G15 en startpris på USD 849, hvilket burde betyde, at man kan få en hæderligt konfigureret gamingmaskine til under 10.000 kroner.

Dell G16_White_10 Alienware M16_05 Alienware X14_10 Alienware X16_09 Dell G15_Black_08
<
>
Alienware m16 (foto: Dell)

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Spændende 'bøger' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, og hardwaren er helt up to date.
Bedre videomøder billigt Logitech Brio 300 er et økonomisk webcam, der giver bedre kvalitet på Zoom og Teams end computerens indbyggede kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Følg Lyd & Billede