TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

500 Hz Asus-skærm er verdens hurtigste

Asus ROG Swift 500Hz er den vildeste gaming-skærm, du kan købe i 2022.

forfatter
Publiceret 29/05/2022 - 12:00

Hurtig, hurtigere, hurtigst.

Allerhurtigst!

Asus har flere gange flyttet hegnspælene for hastighed på gaming-skærme. Men med den nye ROG Swift 500Hz er de bogstavelig talt flyttet længere, end øjet rækker. I hvert fald indtil næste teknologigeneration.

Skærmen, der måler 24 tommer i diagonalmål og har opløsning på 1920 x 1080 pixel, er verdens første med en opdateringshastighed på svimlende 500 Hz.

Skærmen er bygget over et panel kaldet Esports-TN (E-TN), som i følge Asus er 60 procent hurtigere end standard TN LCD-skærme. Den har – naturligvis – også Nvidia G-Sync til at sikre, at de vanvittig hurtige skærmopdateringer forbliver i sync med grafikkortet.

Flytter grænserne

“Da vi introducerede den første 144 Hz skærm i 2012, sagde folk, at det menneskelige øje kun kan opfatte 60 billeder i sekundet,” forklarer Gavin Tsai, Display Product Manager for ASUS.

“Da vi så introducerede vores 240 Hz skærm, sagde de, at mennesket ikke kan opfatte forskellen. I dag, på et marked, hvor 144 Hz og 240 Hz gaming-skærme er almindelige og standardspecifikationer, går vi helt nye veje med den utrolig hurtige ROG Swift 500Hz.”

Kun for de få

Vi har hverken fået oplyst pris eller leveringsdato på Asus ROG Swift 500 Hz, men du kan regne med, at hvis du ikke er fuldtidsprofessionel gamer med egen holdsponsor til at tage sig af den slags trivialiteter, er du næppe i målgruppen. Under alle omstændigheder vil den synlige forskel på denne skærm og sidste års langsomme 400 Hz skærme (hvis der er en) kun komme for dagen i de mest ekstreme spilsituationer.

Det vil i praksis sige situationer, hvor objekterne på skærmen flytter sig over store afstande meget hurtigt. Som når du drejer skarpt om et hjørne i fuld fart. Og for at undgå hak og udtværing skal du vel at mærke have et grafikkort, der kan levere mindst 500 billeder i sekundet imens. Og det koster altså også rigtig mange penge.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-processorer Den lynhurtige M2-processor fra Apple får hele to endnu hurtigere opdateringer, som finder vej til både Mac mini og MacBook Pro.
Vejet, og fundet for let! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare computer, vi nogensinde har testet. Desværre indebærer den slanke formfaktor ubehagelige kompromisser.
Lynhurtig og hård SanDisks eksterne USB-lager kan holde til mere end de fleste, og den er hurtig.
Brede skærme til smalle budgetter Hvis du vil have plads til flere vinduer side om side, Har Philips et par 40" skærme, der er til at betale.
PC-regn fra Acer Acer fremviste forårskollektionen af nye PC'er på elektronikmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Billede