Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple har vist glemt at de nye Macbook Pro’er har en notch

MacOS arbejder ikke godt sammen med de nye MacBook Pro'ers skærm-notch.

Skrevet af / 31/10/2021 - 14:03
Apple har vist glemt at de nye Macbook Pro’er har en notch

Som de fleste Apple-fans vist har opdaget, lancerede Cupertino-firmaet to vilde nye MacBook Pro’er med hhv. 14″ og 16″ skærm for små 14 dage siden.

Læs også Nye processorer gør nye MacBook Pro'er bomstærke Begge kommer bl.a. med Liquid Retina XDR-skærm og forbedret webcam. Desuden er Touch Bar væk, mens MagSafe er tilbage!

Vi har desværre endnu ikke fået hverken den ene eller den anden af de to eftertragtede bærbare til test, men det er der andre, som har. Og mindst én Twitter-bruger har opdaget, at især én nyhed ved de nye MacBook Pro’er – nemlig den nye skærm-notch, et lille indhak langs skærmens øverste kant, hvor der er gjort plads til webkameraet – ikke lader til at være helt gennemtænkt.

Problemet består i, at hverken MacOS eller individuelle apps lader til at kunne finde ud af, hvordan den manglende plads på statuslinien skal håndteres. Det resulterer i, at f.eks. menuer bliver skjult bag det lille indhak, så brugeren ikke kan komme til at klikke på dem med musen. Med andre ord tyder meget på, at Apple har glemt at ændre på MacOS, så operativsystemet kan fungere sammen med den nye notch.

Det kan man bl.a. se demonstreret i videoen herunder, postet af Twitter-brugeren Quinn Nelson, ejer af YouTube-kanalen Snazzy Labs.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 kommentar til “Apple har vist glemt at de nye Macbook Pro’er har en notch”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top