TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Apple har vist glemt at de nye Macbook Pro’er har en notch

MacOS arbejder ikke godt sammen med de nye MacBook Pro'ers skærm-notch.

forfatter
Publiceret 31/10/2021 - 14:03

Som de fleste Apple-fans vist har opdaget, lancerede Cupertino-firmaet to vilde nye MacBook Pro’er med hhv. 14″ og 16″ skærm for små 14 dage siden.

Læs også Nye processorer gør nye MacBook Pro'er bomstærke Begge kommer bl.a. med Liquid Retina XDR-skærm og forbedret webcam. Desuden er Touch Bar væk, mens MagSafe er tilbage!
MacBook Pro

Vi har desværre endnu ikke fået hverken den ene eller den anden af de to eftertragtede bærbare til test, men det er der andre, som har. Og mindst én Twitter-bruger har opdaget, at især én nyhed ved de nye MacBook Pro’er – nemlig den nye skærm-notch, et lille indhak langs skærmens øverste kant, hvor der er gjort plads til webkameraet – ikke lader til at være helt gennemtænkt.

Problemet består i, at hverken MacOS eller individuelle apps lader til at kunne finde ud af, hvordan den manglende plads på statuslinien skal håndteres. Det resulterer i, at f.eks. menuer bliver skjult bag det lille indhak, så brugeren ikke kan komme til at klikke på dem med musen. Med andre ord tyder meget på, at Apple har glemt at ændre på MacOS, så operativsystemet kan fungere sammen med den nye notch.

Det kan man bl.a. se demonstreret i videoen herunder, postet af Twitter-brugeren Quinn Nelson, ejer af YouTube-kanalen Snazzy Labs.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nej, Apple har ikke glemt det. De har på forhånd lavet en funktion til de apps som skal tilpasses de nye laptops: https://appleinsider.com/articles/21/10/28/apple-already-included-workaround-for-macbook-pro-notch

Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend