Nyhed

CES 2021: TCL præsenterer nye TV’er med Mini-LED-teknologi

TCL satser kraftigt på den nye MiniLED-teknologi med flere modeller på vej i 2021.
forfatter

Den digitale CES-messe startede i dag og byder som sædvanlig på en masse spændende for TV-interesserede. Flere producenter viser nye TV-modeller baseret på Mini-LED-teknologi frem, og en af ​​dem er kinesiske TCL. Under en live-streamet pressekonference her til aften annoncerede de en satsning på flere modelserier med Mini-LED, hvoraf nogle kan blive relativt prisgunstige.

Et Mini-LED-TV består af en LCD-skærm med en ny type LED-bagbelysning, som indeholder tusindvis af individuelle LED-zoner med local dimming. Det er ikke helt på niveau med OLED-skærme, men et stort løft sammenlignet med nuværende LCD-skærme. (Foto: TCL)

Ny generation af Mini-LED-TV’er

Det er ikke første gang, TCL viser Mini-LED frem. De har tidligere anvendt teknologien på high-end-modellen X10 såvel som en billigere model til det amerikanske marked. Nu hævder de imidlertid at have forbedret teknikken.

I 2021 får vi bl.a. en ny high-end-model med tilnavnet OD Zero at se. Det henviser til, at TCL angiveligt har formået at reducere afstanden mellem LCD-panelet og Mini-LED bagbelysningen indvendig til rekordlave 0 millimeter. Ja, du læste rigtigt: 0 millimeter.

Ved at pakke billedpanelet og lyskilden helt tæt sammen skal TCL have formået at opnå væsentlig bedre kontrast og lysuniformitet end på tidligere modeller.

TCL OD Zero MiniLED Technology TCL OD Zero MiniLED technology TCL OD Zero
<
>
OD Zero er en ny MiniLED-teknologi fra TCL. (Foto: TCL)

Ultratyndt

En anden fordel ved at montere billedpanel og bagbelysning så tæt som muligt er selvfølgelig, at man får et TV med en slankere formfaktor. TCL nævner ikke, præcis hvor tyndt TV’et kan blive, ud over “ultratyndt”. Så må vi håbe, at det ikke forsvinder helt …

Flere af TCL’s 2021-modeller kommer med Google TV. (Foto: TCL)

Google TV

TCL meddelte også, at flere af deres Android-TV’er (i lighed med bl.a. Sony) tager den nyeste Android 11-version, også kendt som Google TV, i brug. Den nye brugerflade tilbyder bl.a. nye, mere overskuelige menuer og et opdateret system for anbefalet indhold baseret på brugerens egne præferencer og seervaner.

TCL C825, C725 og P725 er nogle af årets nye modeller. (Foto: TCL)

TCL 2021 TV-modeller

De TV-modeller med OD Zero Mini-LED-teknologi, der bliver tilgængelige for det nordiske marked, vil blive præsenteret senere på foråret.

Her er lidt info om årets kommende modeller fra TCL:

TCL C825 (55″ og 65″)

Efterfølgeren til det nuværende C815, som vi allerede har testet. Årets model bliver bl.a. opgraderet med Mini-LED-teknologi og et nyt antirefleksfilter foran skærmen.

Imponerende billede til prisen TCL C815 tilbyder fin billedkvalitet og et væld af smarte funktioner til en rimelig pris. Du får til og med glimrende lyd!
TCL C725/728 (55″, 65″ og 75″)

Denne billigere model må klare sig med traditionel LCD/QLED og LED-bagbelysning. Den er imidlertid opdateret med aktuelle funktioner som HDMI 2.1, 4K 120 Hz, VRR, ALLM og eARC.

TCL P725 (43-65″)

Efterfølgeren til budgetmodellen P715 har et 60 Hz LCD-panel, understøtter HDMI 2.1 med ALLM/eARC og får lyd fra Onkyo.

Priser og tilgængelighed for de nordiske lande er ikke bekræftet endnu, men vi opdaterer løbende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.