Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

TCL lancerer billigt MiniLED-TV

High-end-teknologi i et budget-TV virker unægtelig spændende.

Skrevet af / 17/08/2020 - 21:33
TCL lancerer billigt MiniLED-TV

Kinesiske TCL er kendt for deres prisgunstige TV’er, og de ser ikke ud til at give op lige med det samme. Seneste skud på stammen er den nye R635-serie, der tager firmaets MiniLED-teknologi i brug. Det er en teknologi, som vi tidligere kun har set i dyrere high-end-modeller såsom X10, men som TCL nu vil bringe ned i et lavere prisleje.

TCL’s MiniLED-teknologi bruger masser af små lysdioder og QLED-farvefiltre. (Illustration: TCL)

TCL R635

Den nye 6-serie fra TCL kommer i 55, 65 og 75 tommers størrelse og vil understøtte både Dolby Vision HDR, Dolby Atmos lydprocessering og HDMI 2.1.

Læs også TCL's første 8K-TV klar til Norden TCL 75X915 får specifikationer, der virkelig er til at savle over. Opdateret sag med dansk pris.

Vent lidt, sagde du MiniLED?

MiniLED er kort fortalt en variant af LCD-TV med direkte LED-bagbelysning, som vi kender i forvejen. Forskellen er, at selve lysdioden er mindre: Det gør det muligt at presse flere lysdioder ind på et givet skærmareal og dermed også flere individuelt kontrollérbare zoner. Antallet af LED-zoner har stor indflydelse på den oplevede kontrast, og ikke mindst jævn fordeling af lysstyrken!

TCL vil ikke ud med, nøjagtig hvor mange lysdioder eller zoner R635 er udstyret med, men da der er tale om en budgetmodel, er det nok relativt få sammenlignet med high-end-modellerne. Topmodellen X10 kan f.eks. prale af hele 15.000 dioder!

TCL 6-serien anvender operativsystemet Roku, som vi endnu ikke har testet herhjemme. (Foto: TCL)

Først til USA

Desværre ser det ikke ud til, at vi nordboere kommer til at stifte bekendtskab med TCL R635 lige med det samme. Det er i første omgang beregnet til det amerikanske marked, hvor det vil koste fra tilforladelige 650 dollars for 55 tommers versionen. Det anvender operativsystemet Roku, som er populært på den anden side af Atlanten.

Herhjemme har TCL indtil videre valgt at satse på det veletablerede Android-system, men det rygtes, at de også vil rulle Roku-TV’er ud i Europa engang i fremtiden. Hvem ved, måske bliver det netop med en model, der ligner R635? Det vil i så fald være et spændende tilskud til budgetklassen!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top