Search
Generic filters

TCL’s første 8K-TV klar til Norden

TCL 75X915 får specifikationer, der virkelig er til at savle over. Opdateret sag med dansk pris.

Under en live-streamet pressekonference torsdag præsenterede TCL først nogle prisbillige Android-TV’er. Derefter løftede de sløret for deres nye flagskib med 8K-opløsning! Det nye X915 kommer i 75 tommer og med en imponerende lang udstyrsliste.

TCL 75X915

TCL 75X915. (Foto: TCL)

Det nye X915 er et Android LCD-TV med QLED-teknik (quantum dot). Ud over syleskarp 8K-opløsning får det også direkte LED-bagbelysning med lokal dæmpning, som giver væsentlig bedre lysstyrke, kontrast og sortniveau end de billigere kant-LED-modeller (op til 1000 nits ifølge TCL). Derudover kan det skilte med understøttelse af HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+, som giver mulighed for at se bl.a. Netflix og Amazon Prime i bedste kvalitet.

X915 kommer også med opdaterede HDMI-indgange (2.1), som sikrer kompatibiliteten med fremtidige videokilder.

TCL meddeler desuden, at X915 vil understøtte det nye AV1-codec fra YouTube/Google, hvilket betyder, at det kan vise YouTube i 8K-opløsning. Netop denne finesse er dog ikke 100 procent klar endnu og vil falde sammen med opdateringen til Android 10, som rulles ud senere på året.

Atmos-lyd, Onkyo-soundbar og indbygget kamera

X915 kommer desuden med en integreret soundbar fra Onkyo og understøtter afkodning af lydformatet Dolby Atmos. Man bør imidlertid være opmærksom på, at soundbaren leveres uden såkaldte højdekanaler og vil kræve separate højttalere til fuld 3D-lyd.

X915 har en anden finesse i ærmet – nemlig et integreret webkamera, som kan trækkes ud ved behov. Nøjagtig hvilken opløsning kameraet har, eller hvilke tjenester og apps der kan bruges sammen med det, nævnte TCL intet om, men vi antager, at det kan være nyttigt til f.eks. videokonferencer og præsentationer.

annonce

Kommer i sommer *OPDATERET 07.07.2020*

X915 er tilgængeligt i skærmstørrelsen 75 tommer (TCL 75X915), og nu er det officielt, at det kommer “i løbet af sommeren”. Den danske pris bliver 49.990 kroner. Dermed kan TCL 75X915 blive en interessant udfordrer til Samsungs billigste 8K-TV, Q800T.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TCL QLED800

  Vejl.pris 7999 kr QLED-kup fra TCL

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Vejl.pris 12990 kr God til sport og spil

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Vejl.pris 12990 kr Kanonstærk kontrast

  LG OLED GX Gallery OLED

  Vejl.pris 27990 kr OLED på udstilling
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.