TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

TCL’s første 8K-TV klar til Norden

TCL 75X915 får specifikationer, der virkelig er til at savle over. Opdateret sag med dansk pris.

Under en live-streamet pressekonference torsdag præsenterede TCL først nogle prisbillige Android-TV’er. Derefter løftede de sløret for deres nye flagskib med 8K-opløsning! Det nye X915 kommer i 75 tommer og med en imponerende lang udstyrsliste.

TCL 75X915

TCL 75X915. (Foto: TCL)

Det nye X915 er et Android LCD-TV med QLED-teknik (quantum dot). Ud over syleskarp 8K-opløsning får det også direkte LED-bagbelysning med lokal dæmpning, som giver væsentlig bedre lysstyrke, kontrast og sortniveau end de billigere kant-LED-modeller (op til 1000 nits ifølge TCL). Derudover kan det skilte med understøttelse af HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+, som giver mulighed for at se bl.a. Netflix og Amazon Prime i bedste kvalitet.

X915 kommer også med opdaterede HDMI-indgange (2.1), som sikrer kompatibiliteten med fremtidige videokilder.

TCL meddeler desuden, at X915 vil understøtte det nye AV1-codec fra YouTube/Google, hvilket betyder, at det kan vise YouTube i 8K-opløsning. Netop denne finesse er dog ikke 100 procent klar endnu og vil falde sammen med opdateringen til Android 10, som rulles ud senere på året.

Atmos-lyd, Onkyo-soundbar og indbygget kamera

X915 kommer desuden med en integreret soundbar fra Onkyo og understøtter afkodning af lydformatet Dolby Atmos. Man bør imidlertid være opmærksom på, at soundbaren leveres uden såkaldte højdekanaler og vil kræve separate højttalere til fuld 3D-lyd.

X915 har en anden finesse i ærmet – nemlig et integreret webkamera, som kan trækkes ud ved behov. Nøjagtig hvilken opløsning kameraet har, eller hvilke tjenester og apps der kan bruges sammen med det, nævnte TCL intet om, men vi antager, at det kan være nyttigt til f.eks. videokonferencer og præsentationer.

Kommer i sommer *OPDATERET 07.07.2020*

X915 er tilgængeligt i skærmstørrelsen 75 tommer (TCL 75X915), og nu er det officielt, at det kommer “i løbet af sommeren”. Den danske pris bliver 49.990 kroner. Dermed kan TCL 75X915 blive en interessant udfordrer til Samsungs billigste 8K-TV, Q800T.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.