Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

TomTom indbygger samtaleassistent til bilen

Med hjælp fra Microsofts AI-værktøj vil Tomtom skabe en bedre stemmeassistent til brug i bilen.

Skrevet af / 21/12/2023 - 08:33
TomTom indbygger samtaleassistent til bilen

At kunne bede bilen om at skrue op for varmen eller navigere til en by er ikke noget nyt. Men ærlig talt er nutidens assistenter ret dumme, og de fleste har nok oplevet misforståelser og rent ud sagt irriterende resultater. Nu forlyder det, at nye, smartere assistenter baseret på ChatGPT-teknologi er på vej.

TomTom, det hollandske navigationsfirma, har indgået et samarbejde med Microsoft om at skabe en AI-baseret samtaleassistent til køretøjer. Assistenten vil blive integreret i TomToms navigationssystem og give bilisterne mulighed for at interagere med deres biler ved hjælp af naturligt sprog. Assistenten vil kunne svare på spørgsmål, give anvisninger og endda komme med forslag baseret på førerens præferencer. Systemet vil bruge Microsofts Azure cloud-platform til at bearbejde data og give svar i realtid.

Illustration: Dall-E 3

Dette partnerskab forventes at revolutionere køreoplevelsen ved at gøre den mere intuitiv og brugervenlig. Samtaleassistenten vil gøre det muligt for førerne at holde hænderne på rattet og øjnene på vejen, mens de interagerer med deres biler. Systemet vil også være i stand til at lære af førerens adfærd og præferencer, hvilket gør det mere personligt over tid.

Samtaleassistenten forventes at blive tilgængelig i TomToms navigationssystem i den nærmeste fremtid. Dette partnerskab er et bevis på den voksende betydning af kunstig intelligens i bilindustrien og teknologiens potentiale til at ændre den måde, vi kører bil på.

I juni annoncerede Mercedes-Benz, at de havde bestilt en lignende funktion fra Microsoft til deres biler.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top