Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tesla Cybertruck leveret til de første kunder

Efter fire år er Tesla endelig klar med de første Cybertruck-eksemplarer. To millioner kunder står på venteliste, men prisen for den billigste model er steget med 50%.

Skrevet af / 01/12/2023 - 13:09
Tesla Cybertruck leveret til de første kunder

Tesla har endelig overdraget de første eksemplarer af den eldrevne pickup, Cybertruck, til kunderne. Leveringen af de første færdige Cybertrucks, der oprindeligt var annonceret til 2021, har været plaget af forsinkelser, men ved et arrangement hos Tesla i Austin, Texas, er de første færdige biler nu blevet leveret til omkring et dusin kunder. De cirka to millioner mennesker, der ifølge analytikeren Dan Ives fra Wedbush Securities har reserveret en Tesla Cybertruck, må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Cybertruck blev oprindeligt lanceret tilbage i 2019, men siden dengang har den elektriske pickup-truck undergået adskillige ændringer både i forhold til specifikationer og især pris. Den oprindeligt annoncerede pris på USD 39.900 for den billigste model med baghjulstræk er nu steget med 50% til USD 60.990. Denne model, som først forventes at være tilgængelig i 2025, tilbyder 400 kilometers rækkevidde på en fuld opladning.

Tesla Cybertruck
Cybertruck er næsten 5,7 meter lang, 2,4 meter bred, 1,8 meter høj og vejer cirka 3 ton. Den har plads til fem passagerer og byder på en lasteevne på 3.400 liter. (Foto: Tesla)

Er man utålmodig bør man i stedet satse på en af dyrere og mere avancerede modeller – såsom den firehjulstrukne Cybertruck eller den topmoderne “Cyberbeast” med tre motorer til USD 99.900 – der forventes at blive tilgængelige allerede til næste år. Især Cyberbeast-modellen byder på imponerende specifikationer, herunder hele tre motorer, acceleration fra 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder og en tophastighed på 209 km/t. Rækkevidden er på 515 km, men med en såkaldt “Range Extender” kommer den op på over 700 kilometer.

Cybertruck er næsten 5,7 meter lang, 2,4 meter bred, 1,8 meter høj og vejer cirka 3 ton. Den har plads til fem passagerer og byder på en lasteevne på 3.400 liter.

Læs også Første Cybertruck er bygget I weekenden rullede den første Tesla Cybertruck endelig af samlebåndet på fabrikken Giga Texas.

Indvendigt minder Cybertruck om Tesla Model S og er bl.a. udstyret med et infotainmentsystem, som omfatter en stor 18,5 tommer skærm foran og en mindre 9,4 tommer skærm bagtil. Lynopladning på op til 250 kW gør det muligt at oplade 206 kilometers rækkevidde på kun 15 minutter.

Tesla Cybertruck
(Foto: Tesla)

På Teslas danske webside, kan man bede om at modtage opdateringer om Cybertruck, men det er ikke i skrivende stund muligt at forudbestille den tonstunge elbil. Det er også endnu usikkert, om det nogensinde bliver tilfældet.

Den elektriske pickup-truck vil nemlig få meget svært ved at blive typegodkendt efter de gældende EU-regler. Cybertruck fremstilles i rustfrit stål og lever dermed ikke op til retningslinierne om, at dele af karosseriet skal beskytte fodgængere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top