TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Stor el-SUV til en fin pris

Kinesiske Maxus Euniq6 er en stor, veludstyret familie-SUV med et “gigantisk bagagerum” – til en spiselig pris.

forfatter
Publiceret 16/11/2021 - 22:39

Kinesiske Maxus er i hjemlandet mest kendt for deres varevogne, men er i gang med at etablere sig som personbilsmærke. Og nu kommer deres elbiler til Norden.

Familie-SUV’en Maxus Euniq6 er med sine godt 4,7 meter længere end både Volvo XC40, Skoda Enyaq iV 80 og Audi Q4 e-tron. Bagagerummet skal være på svimlende 754 liter, ganske vist hvis man lægger bagsæderne ned. Med en frihøjde på 19 mm er det klart en SUV. Den kommer dog ikke med firehjulstræk, men har forhjulstræk.

Maxus Euniq6 interior
(Foto: Maxus)

Veludstyret

Maxus Euniq6 har stort elektrisk panoramasoltag, LED-lys hele vejen og 18 tommers alufælge. Indvendig har bilen “et gennemført og moderne interiør med sorte lædersæder og lækre detaljer”, ifølge producenten.

Man kan justere det indvendige atmosfærelys i 64 forskellige farver, og bilen har trådløs mobilopladning, indbygget Apple CarPlay, nøglefri kørsel og elektrisk justering af førersædet, som har seksvejs justering. Det vil sige op, ned, frem, tilbage og vinkling af ryglænet. Ingen lændestøtte eller vinkling af siddepuden.

Digital sikkerheds- og førerassistenter er blevet standard i nye biler. Således også i Maxus Euniq6, der har adaptiv fartpilot, 360 graders parkeringskamera, vognbaneassistent, blindvinkeladvarsel, automatisk nødbremse, parkeringssensor både for og bag, elektronisk stabilitetskontrol (ESP) og mere endnu.

Maxus Euniq6 infotainment
(Foto: Maxus)

Intet premium-lydanlæg

Der er ikke noget i pressemeddelelsen – eller på det store internet i øvrigt – der tyder på, at Euniq6 får et avanceret lydanlæg, heller ikke som tilvalg. Så forbered dig på en bil med helt standard lyd, uden subwoofer eller centerhøjttaler.

Læs også Ioniq 5: Vi smiler fra øre til øre Ioniq 5 er en bil, mange har ventet på. Og den skuffer ikke.
Hyundai IONIQ5 Angle

Rækkevidde og opladning

Et batteri på 70 kWh netto er okay, men på ingen måde spektakulært. Den anslåede rækkevidde er 345-465 km – vi antager, at det mindste tal er for lange ture på landevejen, mens det største er for bykørsel. I modsætning til fossilbiler er elbiler nemlig mere brændstofvenlige ved lave hastigheder og bruger ikke ekstra energi på “tomgang”.

Maxus Euniq6 charging port
(Foto: Maxus)

Hvad angår ladeteknologi, har kineserne valgt at spare lidt. Bilen har en indbygget oplader på 7,2 kW til hjemmeopladning, og den tager kun én fase, som så skal være 32 ampere. Har man f.eks. en trefaset 16 ampere oplader, får man kun 3,6 kW og ikke de 11 kW, man kunne håbe på.

Hurtigopladning sker med CCS-ladestandarden, og det skulle tage 35 minutter at lade fra 30 til 80 procent ved normal temperatur. Helt okay, men hvis man skal have en bil til lange ture på mere end 50 km om vinteren, bør man planlægge ekstra tid ved ladestanderne.

Maxus Euniq6 Maxus Euniq6 right side Maxus Euniq6 right angle Maxus Euniq6 rear Maxus Euniq6 panorama roof Maxus Euniq6 LED Maxus Euniq6 LED front light Maxus Euniq6 gear shift Maxus Euniq6 Qi charger
<
>
(Foto: Maxus)

Pris og tilgængelighed

Ifølge producentens danske hjemmeside giver bilen “max teknologi” for pengene, og det er ikke noget voldsomt prisskilt, vi taler om: Bilen koster 374.900 kroner, hvis man bestiller den inden nytår. Den vil så være fuldt udstyret med Exclusive-pakken, som ellers koster 70.000 kroner ekstra. Dermed er prisen ca. 17.500 kroner lavere end en konkurrent som Hyundai Ioniq 5, der koster 392.480 kroner med tilsvarende udstyr.

Maxus Euniq6 er klar til levering fra marts 2022 og kan forudbestilles nu.

maxus-danmark.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Disse Audi-biler får indbygget Apple Music Tilføjelsen af Apple Music til infotainmentsystemet giver brugerne mulighed for at tilgå deres abonnement direkte fra Multi Media Interface (MMI)-skærmen via bilens integrerede internetdata.
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend