Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Snart kan Xpeng G9 vise video på farten

Xpeng opdaterer sine biler til at inkludere streaming-videotjenester og Teams-møder. Den nye G9 kan det hele, mens du kører!

Skrevet af / 25/06/2023 - 07:01
Snart kan Xpeng G9 vise video på farten

Det er takket være en aftale med Access og deres Twine4Car-tjeneste, at Xpeng meget snart vil have mange flere apps i deres biler, herunder flere til videostreaming.

Da flere af Xpeng-bilerne – herunder den nye SUV G9 og den seneste version af personbilen P7 – har lydanlæg med Dolby Atmos, vil de nye tjenester forhåbentlig passe som fod i hose.

Xpeng G9 screens
Xpeng G9 har to skærme, hvor indholdet på passagersiden er usynligt for chaufføren. Foto: Geir Gråbein Nordby

Se film under kørslen!

At kunne streame film- og TV-indhold i bilen er ikke noget nyt, men det er stadig ikke særlig udbredt. Hvis man altså ser bort fra Tesla, som har både Disney, YouTube og Neflix i sine biler. Men dét, som nu er helt specielt ved Xpeng G9, er, at den vil kunne vise sådant indhold, mens køretøjet er i bevægelse.

Læs også Xpeng G9: På vej til Danmark God plads, høj komfort, og bygget "som en koncertsal".

Årsagen er, at passageren har sin egen skærm, som er blank for bilens fører. Så chaufføren ser kun en sort skærm, når han kigger over til passagersiden. Dermed kan passageren nyde de nyeste film og TV-serier på helt lovlig vis, uden at forstyrre chaufføren. Well, bortset fra lyden.

Dolby Atmos og mange højttalere. Illustration: Xpeng

Anlægget i Xpeng G9

Vi snakker om 18 højttaler-enheder rundt omkring i kabinen, i alt 2250 watt forstærkerkraft, og desuden “5D-lyd”. Dette indebærer blandt andet, at sædernes massage-system kan vibrere i takt med lydeffekterne i musik og film. Samtidig kan aircondition-systemet blæse vind i dit ansigt under intense scener. For eksempel i en rutsjebane-simulator, der siges at være endnu mere realistisk i Xpeng G9.

Vi tror dog kun, at dette fungerer, hvis materialet, du ser, er kodet med metadata, som 5D-anlægget kan tolke, og at du ikke vil få denne oplevelse med en hvilken som helst episode på Disney+ eller Apple TV. Det må tiden vise.

Det, som journalisten kan udtale sig om, er lyden i anlægget. Jeg fik nemlig lov til at prøvekøre G9 tidligere på foråret, og jeg må sige, at lyden fra anlægget var både klar og kraftig. Måske ikke lige så svulstig som i en Tesla Model Y, men renere og bedre.

Xpeng G9 rear angle
Xpeng G9 er en velvoksen famile-SUV. Foto: Geir Gråbein Nordby

Alle Xpeng-biler får tjenesterne

En vigtig del af opdateringen er, at den også vil være tilgængelig for eksisterende Xpeng-ejere, gennem en OTA-opgradering. Alle med en Xpeng P7 (og vi tror også på G3) kan opdatere til den nye platform.

“Navigation, underholdning i bilen og problemfri teknologi er en vigtig del af følelsen af ​​luksus i moderne biler. Derfor er vi stolte af, at give vores biler et løft her, der øger følelsen af ​​luksus betydeligt,” siger Xpeng Norway-chef Claes Persson .

Twine4Car-enhanced
Foto: Twine4Car

Tilgængelige apps

Foreløbig savner vi Netflix i Twine4Car, men der er vældig mange andre streaming-tilbud på menuen:

  • YouTube
  • Disney+
  • Prime Video
  • Apple TV
  • Apple Music
  • Teams
  • Instagram Player
  • Audible
  • Game Center

Flere bruger det

Nu er Xpeng ikke blandt de første til at bruge Twine4Car, som allerede er installeret i biler fra Jaguar, Land Rover og Mercedes-Benz. Men så vidt vi ved, vil Xpeng G9 være den første, der kan vise video, mens bilen er i fart.

Twine4Car i Xpeng: Tilgængelighed

Xpeng-bilerne vil blive udstyret med Twine4Car i en kommende opdatering. Vi har ikke det præcise tidspunkt endnu, men vi hører at det kommer til at ske i løbet af sommeren. Vi glæder os til at teste!

Mere information: heyxpeng.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top