Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Smarte MC-briller med head-up-display

Fans af HUD (head-up-display) i bilen kan med lanceringen af BMW’s smarte Motorrad ConnectedRide få samme funktion i disse motorcykelbriller, som har indbygget head-up-display.

Skrevet af / 14/07/2023 - 14:47
Smarte MC-briller med head-up-display

Hvad der for få år siden stadig blev betragtet som science fiction, bliver nu virkelighed med BMW Motorrads smarte motorcykelbriller ConnectedRide, oplyser BMW, som fortæller, at motorcykelbrillerne er udstyret med det head-up-display, vi kender fra biler. Displayet viser relevante data – såsom navigation, hastighed, hastighedsbegrænsning og gear – direkte i førerens synsfelt i realtid, hvilket giver mulighed for forudseende og dermed mere sikker motorcykelkørsel.

BMW Motorrads ConnectedRide: smarte motorcykelbriller med head-up-display. Foto: BMW Motorrad

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses forbindes til en smartphone via Bluetooth (GPS-data overføres fra mobiltelefonen til brillerne i realtid), og via BMW Motorrad Connected-app’en kan projektionens position justeres og displayindstillingerne vælges. Man kan også slukke for projektionen, hvis man ønsker det.

Læs også Nye elektriske tohjulede fra BMW Den nye BMW CE 02 lanceres i to varianter, som motorcykel og EU-knallert. De skal hjælpe BMW til at få tag i et nyt kundesegment: Unge mennesker.

BMW oplyser, at ConnectedRide Smartglasses kan tilpasses, så de passer til mange hjelme og ansigtsformer, og de leveres med fire ‘nosepads’ og to sæt certificerede UVA/UVB-glas i størrelse M til pupilafstand 53-67 mm og L til pupilafstand 59-73 mm. Det ene sæt er 85 procent gennemsigtigt og kan bruges specifikt til hjelme med integreret solbeskyttelse, mens det andet har tonede glas, der gør smartbrillerne til solbriller.

Læs også Lydløs off-roader fra Cake Pukk kommer nu som både let og mellemstor motorcykel.

Til brillebrugere fås en RX-adapter (+/- 4,5 dioptrier) som tilbehør. Litiumionbatteriet giver op til 10 timers brug, og brillerne oplades via USB-C.

ConnectedRide leveres med både gennemsigtige og tonede glas. Foto: BMW Motorrad

Pris og tilgængelighed

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses blev præsenteret den 7. juli som en del af BMW Motorrad Days i Berlin. De vil være tilgængelige inden for kort tid, og prisen er sat til 690 euro.

 

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

1 kommentar til “Smarte MC-briller med head-up-display”

  1. Palle Christensen

    Spændende om man ydermere kan benytte dem til brug på cykel. Er det en mulighed?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

Tesla Model Y knuser alt i Europa

0
Scroll to Top