Skoda Enyaq iV Sportline på vej

Sænket understel og op til 21 tommers fælge. Kommer Canton-lydanlægget endelig også?
Annonce
Annonce
forfatter

Hvis du godt kunne tænke dig den elektriske familie-SUV Skoda Enyaq iV, men synes, den ser lidt for hverdagsagtig ud, så har vi en god nyhed: Der er en Sportline-version på vej!

Udvendig er bilen sænket, med et lavere sportsunderstel, og man kan vælge imellem 20 eller 21 tommers fælge. Enyaq iV Sportline får sideskørter lakeret i bilens farve, en diffuser integreret i den bagerste kofanger og LED Matrix-lys som standard.

Læs også
Her er Skodas elektriske Enyaq Bliver det den næste folkevogn?

Indeni finder vi sportssæder med integreret nakkestøtte og desuden et mere sporty rat med tre eger. Det kan også vælges som tillægsudstyr på standardudgaven af Enyaq iV. Desuden fås Sportline-versionen med sorte sæde- og tagbetræk, og med instrumentbræt betrukket med sort kunstlæder med grå kontrastsømme.

Sportline fås med tre forskellige drivlinjer:

Annonce

Enyaq iV 60, der har 132 kW (180 hk) og et batteri på 58 kWh (netto), som giver en rækkevidde på over 400 km (WLTP).

Enyaq iV 80, der har 180 kW (204 hk), et batteri på 77 kWh (netto) og en rækkevidde på op til 520 km.

Og Enyaq iV Sportline 80X, der har samme batteri som iV 80, men to elektriske motorer og firehjulstræk. Den samlede ydelse er her 195 kW (265 hk) med 425 Nm som maksimalt drejningsmoment. Denne udgave har en rækkevidde på op til 500 km (WLTP).

Vi bliver lovet “fremragende dynamiske egenskaber med maksimalt drejningsmoment, så snart du trykker på speederen”. Det burde kunne mærkes ekstra godt i Sportline med dens sportsunderstel, der er sænket 15 mm foran og 10 mm bagpå.

Annonce

Får vi Canton-anlægget nu?

Da vi første gang hørte om Skoda Enyaq, skulle den få Canton-lydanlæg som tilvalg. Det var ikke tilfældet, da bilen endelig kunne bestilles. Da vi spurgte importøren, hvad der var sket, blev vi lovet, at Canton ville komme som tilvalg på et senere tidspunkt. Med en ekstra højttaler i forhold til Skoda Sound System, som er det bedste lydanlæg, du kan vælge til Enyaq på nuværende tidspunkt.

Der står dog intet om lydanlægget i pressemeddelelsen for den nye Sportline-udgave, men vi har endnu ikke opgivet håbet om, at Canton-anlægget bliver en realitet. Vi får se …

Hvornår der bliver åbnet for salg af Skoda Enyaq iV Sportline på det nordiske marked, vil blive klart i løbet af foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
Pro-Ject har opgraderet retro-pladespilleren The Classic og skabt et af de bedste køb i klassen.
Et bedre phono-trin kan være det, der skal til for at løfte selv de mindste nuancer ud af rillerne på vinylen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!