TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Renault Megane E-Tech kommer til foråret

Rummelig, rap og med god rækkevidde.

forfatter
Publiceret 07/09/2021 - 12:23

Selv kalder de det en Renaulution, selv om Megane E-Tech ikke er den første elektriske Renault. Men det er den første på CMF-EV-platformen, som den deler med bl.a. Nissan Ariya.

Det betyder også, at den kommende Megane E-Tech ikke bliver nogen lillebil, selv om den stiller op i det såkaldte C-segment, også bare kaldet Golf-klassen, omend alle ved, at den faktisk hedder ID.3-klassen nu. Det lyder ikke lige så godt, men det er Volkswagen og ikke os, der bestemmer, hvad deres biler skal hedde.

Læs også God bil, dårlig lyd Volkswagens elektriske fanebærer efter e-Golf har meget at bevise. ID.3 tilbyder meget godt, men er ikke fri for børnesygdomme.
Volkswagen ID.3 1st Max. Foto: Geir Gråbein Nordby

Dermed er det tydeligt, at Megane E-Tech har rettet sigtekornet mod ID.3, og som ammunition har den bl.a. forhjulstræk med et 60 kWh batteri, der kan give op til 470 km rækkevidde, og 220 hk, der flytter den fra 0 til 100 km/t på 7,8 sekunder. Samt 440 liter bagagerum.

Google indvendig

Renault har strukket akselafstanden til 2,7 m i forhold til den tidligere generation af Megane og lover mærkbart bedre plads indeni. Hvor man er omgivet af genbrugsmaterialer.

Her finder man også Google integreret. OpenR Link-systemet er nyt og baseret på Android Automotive OS.

Fra en stor 12,3 tommers lodret skærm i midterkonsollen får man Google Maps, Play og Assistant med stemmestyring, så man kan bede om vejvisning (f.eks. til nærmeste ladestation) og styre musikken.

Bag forsæderne finder man et fladt gulv og nedfældelige sæder samt USB-C-porte og et 12 volt stik.

Megane E-Tech kan leveres med et anlæg på i alt 410 watt med ni kanaler fordelt på to diskanter på hver side af instrumentbrættet, to basenheder i siderne og to i dørpanelerne, mens to diskanter og to basenheder flankerer bagsædepassagererne. Derudover er der en subwoofer i bagagerummet.

Renault planlægger tre udstyrsversioner – Equilibre, Techno og Iconic – men endnu vigtigere, så lancerer de bilen i foråret 2022 med to motorvarianter: En på 130 hk og en på 220 hk, begge med op til 22 kW opladning og op til 130 kW hurtigopladning.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Tjek hvor meget bagage du kan have i din elbil Nogle elbiler kan ikke trække en trailer, andre kan ikke tage taglast. Her kan du se, hvilke der kan hvad. Og hvor meget.
Fransk flirt Lidt luksus har aldrig skadet nogen, mener franske DS Automobiles. De har fuldstændig ret.
Nu ved vi hvordan Polestar 5 skal se ud Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.
Lækker og elektrisk med god rækkevidde Peugeot e-408 bliver en stor crossover med god rækkevidde.
Blandt de allerfedeste familiebiler Når man har brug for plads til hele familien, men gerne vil have noget, der virkelig kan rykke, er Model Y Performance noget af det bedste, man kan få.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend