Renault 5 EV

Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Annonce
Annonce
forfatter

Le Car kaldte de den i USA, landet, som ikke just er kendt for minibiler. Alligevel var den relativt populær i landet, der måler tankvolumen i gallons.

Men Renault 5 hørte egentlig bedre hjemme i små gader i Paris, hvor den korte minibil med en 800 ccm motor under panseret var let at stille fra sig.

Produktionen af den populære femmer begyndte i 1972 og sluttede i 1996 efter 23 millioner biler, hvoraf den allervildeste var den midtmotoriserede turbo-udgave, som i racingudgaven endte på hele 380 hk.

I går aftes genoplivede Renault femmeren som helektrisk minibil, men foreløbig viser billederne kun konceptbilen, for Renault mener, at den gule femmer, vi ser på billederne, ikke er helt færdig.

Annonce

Renault-chefen Luca De Meo, siger dog, at de har planer om at få den i produktion, inden 2025. Under den gule skal vil Renault bruge drivlinjen fra Renault Zoe med en 50 kWt batteripakke og op til 136 hk.

Den elektriske femmer er en firedørs/femdørs minibil og vil sandsynligvis blive efterfølgeren til Zoe, som efter planen skal ud af produktion i 2024.

Renault 5 EV er ikke den eneste elbil fra Renault, der kommer relativt snart. Der er planer om syv nye elbiler inklusive femmeren inden 2025, og Luca De Meo udelukker ikke en Renault 4 EV ifølge Autocar UK.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Kompakt og let zoomobjektiv med stor rækkevidde.
Sony FX3 er blevet lækket på nettet.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
Canon opgraderer EOS M50 med en række nye videofunktioner.
Rygtet vil vide, at Sony WF-1000XM4 er lige rundt om hjørnet.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!