TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu kører Porsche Taycan endnu længere

Øger rækkevidden efter service.

forfatter
Publiceret 21/07/2022 - 12:03

De fleste, der har købt en Porsche Taycan, kan få øget rækkevidden med hele 50 ekstra kilometer. Det gælder dog kun ældre udgaver af Taycan med firehjulstræk fra 2020 og 2021 og ikke nye biler. De leveres med alle forbedringerne fra dag ét.

Det er nemlig mere end rækkevidden, der er forbedret.

Porsche har ændret motorstyringen på udgaverne med firehjulstræk, så motoren foran nærmest bare går i tomgang i Range og Normal køretilstand. Når man bare triller (coasting) eller stopper, kobles motorerne fra akslerne for at give reduceret friktion.

Samtidig er genvindingen forbedret, så bilen har automatisk regenerering uanset køreprogram.

Skal til service

De andre forbedringer er optimeret styring af batteritemperaturen, som chaufføren kan se i instrumentpanelet foran sig, hvor visning af energistrømmen bliver forbedret (hvorfor der ikke er flere biler, der har visning af temperatur, er en gåde). Det bidrager til kortere ladetider og lidt længere rækkevidde.

Forbedret stemmestyring og trådløs Android Auto er også blandt opdateringerne, og skærmene har fået flere visningsfunktioner.

Porsche Taycan GTS instruments II 1920x1080 2
Porsche Taycan GTS instruments II. Foto: Lasse Svendsen

Plug & Charge

Alt dette kan ikke gøres trådløst – OTA – hjemme i garagen, men må gøres på værksted, f.eks. ved næste service. Men det er gratis.

Der er ikke skift til 22 kW on-board-lader, som nu kan eftermonteres på Taycan. Men så får man mulighed for plug & charge, så man bare sætter ladekablet i bilen, og så starter opladning og betaling automatisk. Intet rod med RFID-kort, QR-koder eller apps.

Tesla-ejere vil sikkert gnække lidt over netop det. Den funktion har de nemlig haft i mange år.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromis

Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester-anlæg

Sød musik i Cross Turismo

Er du på jagt efter en praktisk og komfortabel sportsvogn med god lyd til turen? Så er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlæg et glimrende valg.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Porsche Taycan får længere rækkevidde Øger rækkevidden efter service.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend