TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Nu kører Porsche Taycan endnu længere

Øger rækkevidden efter service.

forfatter
Publiceret 21/07/2022 - 12:03

De fleste, der har købt en Porsche Taycan, kan få øget rækkevidden med hele 50 ekstra kilometer. Det gælder dog kun ældre udgaver af Taycan med firehjulstræk fra 2020 og 2021 og ikke nye biler. De leveres med alle forbedringerne fra dag ét.

Det er nemlig mere end rækkevidden, der er forbedret.

Porsche har ændret motorstyringen på udgaverne med firehjulstræk, så motoren foran nærmest bare går i tomgang i Range og Normal køretilstand. Når man bare triller (coasting) eller stopper, kobles motorerne fra akslerne for at give reduceret friktion.

Samtidig er genvindingen forbedret, så bilen har automatisk regenerering uanset køreprogram.

Skal til service

De andre forbedringer er optimeret styring af batteritemperaturen, som chaufføren kan se i instrumentpanelet foran sig, hvor visning af energistrømmen bliver forbedret (hvorfor der ikke er flere biler, der har visning af temperatur, er en gåde). Det bidrager til kortere ladetider og lidt længere rækkevidde.

Forbedret stemmestyring og trådløs Android Auto er også blandt opdateringerne, og skærmene har fået flere visningsfunktioner.

Porsche Taycan GTS instruments II 1920x1080 2
Porsche Taycan GTS instruments II. Foto: Lasse Svendsen

Plug & Charge

Alt dette kan ikke gøres trådløst – OTA – hjemme i garagen, men må gøres på værksted, f.eks. ved næste service. Men det er gratis.

Der er ikke skift til 22 kW on-board-lader, som nu kan eftermonteres på Taycan. Men så får man mulighed for plug & charge, så man bare sætter ladekablet i bilen, og så starter opladning og betaling automatisk. Intet rod med RFID-kort, QR-koder eller apps.

Tesla-ejere vil sikkert gnække lidt over netop det. Den funktion har de nemlig haft i mange år.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromis

Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester-anlæg

Sød musik i Cross Turismo

Er du på jagt efter en praktisk og komfortabel sportsvogn med god lyd til turen? Så er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlæg et glimrende valg.

Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Opel Astra lanceres i to elektriske udgaver Sports Tourer Electric kan blive bilen, familien ønsker sig.
Buzz kan vende på en femøre! Den moderne version af folkevognbussen er en ægte fuldtræffer – bortset fra ét problem.
Hurtigere Abarth-udgave af Fiat 500e På vej med flere hestekræfter og falsk motorlyd
Den ikoniske Golf genopstår som elbil Kommer formentlig også som elektrisk Golf GTI.
Prægtige Morgan får lyd fra Sennheiser Morgan er ægte britisk bilkunst. Og nu får de lydanlæg fra selveste Sennheiser. Først ude er Plus Four og Plus Six.
Porsche Macan bliver elektrisk: Her er de friske detaljer Porsche har frigivet flere detaljer om den elektriske version af Macan, som forventes at komme ud på vejene i 2024. Der loves over 600 hestekræfter, 100 kWh batteri og lang rækkevidde!
Følg Lyd & Billede