TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Mercedes EQB er elektrisk familie-SUV

475 kilometers rækkevidde og "kantet" komfort med plads til op til syv personer.

forfatter
Publiceret 20/04/2021 - 15:07

Når man A, må man også sige B. Og det har Mercedes gjort – i form af den elektriske SUV-model EQB, der følger efter lanceringen af den mindre EQA for nylig.

Hvor EQA var en “kompakt SUV”, er der intet småt over EQB, der har plads til op til syv sæder. Man kan også lægge den bageste af de tre sæderækker ned, og få 1,7 kubikmeter opbevaringsplads i bagagerummet!

Bilen er lige så firkantet som en Rittersport – hvad Mercedes nok er klar over. De lancerer den under mottoet “Kantet – karakterstærk – elektrisk.”

Der er intet små eller rundt ved EQB, som Mercedes selv kalder “kantet.” (Foto: Mercedes-Benz)

Det er endnu lidt sparsomt med teniske oplysninger på Mercedes’ website, men vi kan da surfe os frem til, at EQB leveres med 66,5 kilowattimer batteripakke og en rækkevidde på op til 475 kilometer.

Den er kompatibel med 100 kilowatt-hurtigopladning, hvilket skulle betyde, at man kan lade fra 10 procent til 80 procent på 30 minutter.

Vi ville gerne kunne afsløre, hvad Mercedes EQB kommer til at koste, og hvilke tilbehørspakker, den leveres med, herunder navnlig lyd. Men modellen kommer tidligst til salg i Europa i slutningen af 2021.

Der vil både komme modeller med forhulstræk og firehjulstræk, og den kraftigste model skulle få 272 hestekræfter. Så mon ikke også vi får den at se i den udgave med trækkrog – hvis hesten skal med på ferierejsen?

Der er plads til syv sæder i tre rækker i Mercedes EQB. Eller op til 1,7 kubikmeter bagage. (Foto: Mercedes-Benz)

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth sikrer dækkene Der findes en app til det: Hold øje med dæktrykket på cyklen digitalt.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend